CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
CariDotMy Portal Portal Utama Trending Lihat artikel

“Nak Try Je, Kawan Kata Lepas” – Gadis Kantoi ‘Edit’ Resit, Rupa-Rupanya Hanya Transfer 1 Sen Kepada Peniaga Di Uptown Sungai Petani

14-5-2024 10:44 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 11350| Komen: 61

Description: Tular di TikTok rakaman video menunjukkan peniaga di Uptown Sungai Petani menyerang seorang pelanggan yang didakwa menipu pembayaran.


Tular di TikTok rakaman video menunjukkan peniaga di Uptown Sungai Petani menyerang seorang pelanggan yang didakwa menipu pembayaran.

Dalam rakaman berdurasi 1 minit dan 39 saat itu, peniaga mendakwa gadis itu menyunting resit transaksi online yang dilakukan dengan meletakkan harga barang.


Namun, nilai sebenar yang transaksi yang dilakukan didakwa bernilai 1 sen sahaja. Hasil soal siasat dilakukan, peniaga mendakwa penipuan ini dilakukan secara berkumpulan.



Gadis itu mengaku dia hanya mahu mencuba kerana rakan-rakan memberitahu dia tidak akan tertangkap.

Tonton video penuh:

Kredit: TikTok @aryssaaddena/OhMedia

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan
Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 14-5-2024 10:49 PM
Kakpeng kah?


Quote felinecat 14-5-2024 10:56 PM
Bodoh punye budak, nyusahkan org. Bila org viral kan marah pulak. Keje la pemalas oii, xpon suruh la boifren ko tu bayar
Quote bungarose 14-5-2024 11:12 PM
Mencuri cara baru yerr
Buruk nyer peel jenis makan benda haram
Quote nsmy 15-5-2024 12:15 AM
Jujur la weiiii...
Quote nolya 15-5-2024 12:40 AM
Kenapa mesti ada niat untuk menipu. Andainya kamu yg ditipu spt  itu, suka ke? Tak ada alasan untuk mencuba menipu kerana sekali berjaya menipu, ianya akan menjadi keseronokan untuk menipu lagi dn lagi. Kalau tak ade duit, jgnlah beli. Dah beli, bayarlah!
Quote B40tastePosh 15-5-2024 01:38 AM
Edited by B40tastePosh at 15-5-2024 01:39 AM

Muka dan style macam minah rempit

Wang hantaran mesti mahal ni

Red Flag Red Flag.
Quote vespa_oren 15-5-2024 03:59 AM
cepat betul dia edit
Quote gekkou 15-5-2024 06:22 AM
mesti dah biasa buat kan
kawan2 yang ajar tu pn patut angkut p balai sekali
sila reveal nama kawan2 bangsat yang mengajar tu
biar famous sama2
Quote Thunderclouds 15-5-2024 06:46 AM
Amalkan konsep ada duit baru beli.
Tadak duit xpayah beli.
Tggu ada duit.
Insyaallah tadak habit nk menipu.
Quote shida81 15-5-2024 07:01 AM
Hafal muka dia Acik2... Kot2 la jd menantu ke jd sedara
Quote otai_g 15-5-2024 07:20 AM
Brp harga sbnr brg tu? Kalo takat 2,3 ringgit x berbaloi kena mcm ni
Quote sayurmayur88 15-5-2024 07:25 AM
soal dosa itu urusan Tuhan..
soal penipuan dia, heret jer ke balai polis..
jgn bagi muka. nanti berleluasa
Quote kitaserupaaa 15-5-2024 07:33 AM
Boleh ke transfer 1 sen? Ingatkan minimum qr pay rm1
Quote zehra2 15-5-2024 07:41 AM
report polis je jd pengajaran pd yg lain
Quote gadis_tulip 15-5-2024 07:49 AM
Peniaga nie pon kalo tengok resit tue check sekali la tarikh and waktu urusan jual beli. Lepas tue baru tengok amount. BUkan tengok amount je. Tak pon, beli speaker besar, kalo transaction successful, speaker tue jerit kuat2 amount tersebut.
Quote paz 15-5-2024 08:06 AM
Boleh yer bagi alasan macam tu.
Quote makita 15-5-2024 08:11 AM
paz replied at 15-5-2024 08:06 AM
Boleh yer bagi alasan macam tu.


Ye boleh, lepas tu peniaga pula dikatakan tidak memahami yg 'saya nak try je'
Quote renko 15-5-2024 09:36 AM
edit cmne tu
Quote Samerosie 15-5-2024 09:44 AM
makita replied at 15-5-2024 08:11 AM
Ye boleh, lepas tu peniaga pula dikatakan tidak memahami yg 'saya nak try je'

Kalau iols peniaga tu, iols pun cakap, kalau camtu saya pun nak try panggil polis dakwa awak menipu saya.  

Peniaga tu baik sangat, kalau gitu jam tu pun i ambil balik tak jual kat dia.  Usir je dia dr situ pastu distribute gambar kat peniaga lain ala2 Wall of shame for shoplifters gitu.  Same dgn bf dia tu.

Lihat semua komen(61)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 05:27 AM GMT+8 , Processed in 0.045541 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top