CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ramai tak percaya gadis cantik balik Kelantan naik motosikal

14-6-2024 10:37 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8036| Komen: 58

Description: PETALING JAYA – Tindakan seorang gadis yang nekad menunggang motosikal dari Kuala Lumpur ke Kuala Krai, Kelantan mengundang perhatian ramai.


PETALING JAYA – Tindakan seorang gadis yang nekad menunggang motosikal dari Kuala Lumpur ke Kuala Krai, Kelantan mengundang perhatian ramai.

Menerusi perkongsian hantaran bebenang di laman Instagramnya, @amiey_yaacob, dia menunggang motosikal jenis Yamaha Y15ZR dan mengatakan tempoh perjalanannya mengambil masa lima jam untuk sampai ke destinasi.

Menurutnya, dia tidak mempunyai kenderaan lain dan ini bukan kali pertama dia menunggang motosikal untuk balik ke kampungnya di Kelantan.

“Ada yang tidak percaya bila saya kata mahu balik Kelantan dengan menaiki moto. saya tak ada kereta, jadi saya ‘merempit’ dengan solo saja untuk balik kampung,” katanya.


Meninjau ke ruang komen, rata-rata semua pengguna media sosial kagum dengan tindakannya kerana sebagai seorang wanita, menunggang moto dalam tempoh yang lama sangat mencabar dan susah.

“Saya memang respect (hormat) kakak ini. Sejenis berdikari dan kuat semangat. Hati-hati, kongsi lokasi dengan keluarga, jangan kerap sebar di media sosial takut ada yang memerhati” komen @cassie.dee.

“Salute (hormat) adik, lima jam lebih kurang bawa kereta sahaja, lagi parah kalau memandu, jam, lebih baik kapcai. Jaga diri dan hati-hati selalu,” komen @zatyqhabel.

“Awak memang kental dan rare (luar biasa) saya tabik sebab untuk perempuan biasanya akan cepat sakit pinggang. Semoga dipermudahkan urusan,” komen @matt_adil.

Sumber – KOSMO! ONLINE


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ifanonline 14-6-2024 10:38 AM
tetek besar tak?
Quote kakakpositifker 14-6-2024 10:42 AM
biasa je
Quote dio5774 14-6-2024 10:49 AM


apa yg peliknya..ke sebab dia tak naik superbike?

dia ni bekas UTK polis, pernah jadi bodyguard kak wan jgk apa nak hairan setakat balik klate naik motor

[youtube]bvNSimzzNDg?si=AvBGa4X_USqW-P8G[/youtube]
Quote bitterchoc 14-6-2024 10:53 AM


Eh rasanya sheols nih yang kerja jadi personal bodyguard kan? Pernah baca somewhere.
Quote bottombikini 14-6-2024 10:59 AM
gadis cantik masa filter

rabun ke korang
Quote allshares 14-6-2024 11:18 AM
Ptt tajuk gadis cantik berfilter, lps tutup filter auto below par balik kelate naik moto.
Quote damsel_fiji 14-6-2024 11:22 AM
beza yah video dalam sosmed sendiri dgn video org lain

Quote kemaruk 14-6-2024 11:25 AM
Beza sungguh dengan gambar tengah makan tu
Quote airfilterkotor 14-6-2024 11:54 AM

Pompoan cenggini, dia yang rebahkan ko Ipan. Ex-UTK tu kot.
Quote edayildiz 14-6-2024 11:55 AM
dia ni bekas polis utk ..dia benti kerja jd BG ongkaya mana nth
Quote edayildiz 14-6-2024 11:57 AM
syg kan p resign
kalau lah i ni jenis berani mcm dia
Quote bellaamsar 14-6-2024 11:57 AM
First time tengok rupa dia tanpa filter dlm video tu
Quote rospinki 14-6-2024 11:58 AM
bottombikini replied at 14-6-2024 10:59 AM
gadis cantik masa filter

rabun ke korang

fokus kt tangan kaler dan muka tangan tu jadi gelap sebab bawka motor kan terdedah matahari bawak keta pun bole jadi gelap juga pakailah sunset selalu utk tidak gelap. sheol nmpk sasa mesti selalu buat weight lifting dumbell semua tu skli dia tumbuk besepai gigi ipan
Quote pokokmeranti 14-6-2024 11:59 AM
sampai kelantan berhijab bagai ke?
Quote lilacomot 14-6-2024 12:01 PM
muka mmg below par tp body dia cntik...fit
Quote anony-mous 14-6-2024 12:25 PM
Lainnya muka masa iv tu. kena pakai braces. Tp i suka tgk perempuan yg ada rupa (masa she pakai filter) & taf. Suka prempuan lawa, tggi , taf n lasak
Quote noor2 14-6-2024 01:24 PM
X kisahla..yg penting body dia lawa..slim..
Quote edayildiz 14-6-2024 01:43 PM
pokokmeranti replied at 14-6-2024 11:59 AM
sampai kelantan berhijab bagai ke?

nape ? kat klntn xleh free hair ke?
Quote vanillaninja 14-6-2024 01:44 PM
Kekdahnya ni pun jadi news. Bersepah lagi gegadis naik motor jauh2?

Lihat semua komen(58)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:11 PM GMT+8 , Processed in 0.187341 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top