CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Aliff Aziz Mohon Doa Orang Ramai Agar Kes Khalwatnya Bersama Ruhainies Dapat Diselesaikan Cara Terbaik

14-6-2024 07:49 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 6614| Komen: 70

Description: Penyanyi Aliff Aziz baru-baru ini meminta orang ramai mendoakan kes khalwat yang melibatkan dirinya dan pelakon Ruhainies supaya menemui jalan penyelesaian terbaik.

Penyanyi Aliff Aziz baru-baru ini meminta orang ramai mendoakan kes khalwat yang melibatkan dirinya dan pelakon Ruhainies supaya menemui jalan penyelesaian terbaik.

Dalam satu kenyataan, Aliff menzahirkan harapan agar segala urusan berkaitan kes ini berjalan lancar dan dapat diselesaikan dengan baik.

“Insya-Allah, mohon semua mendoakan yang baik-baik dan semoga kes itu selesai. Saya sudah beri kerjasama dengan JAWI, seterusnya, kita serahkan kepada mereka untuk tindakan akan datang,” ujar Aliff dengan penuh pengharapan.

Menurut Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI), Datuk Mohd Ajib Ismail, siasatan kes khalwat yang melibatkan Aliff dan Ruhainies telah selesai.

Kertas siasatan telah dihantar kepada Jabatan Pendakwaan Syariah Wilayah Persekutuan (JAPENS) untuk tindakan lanjut.

Kini, keputusan seterusnya terletak pada JAPENS untuk menentukan tindakan yang akan diambil berdasarkan hasil siasatan yang dijalankan oleh JAWI.


Aliff dan Ruhainies dilaporkan telah ditahan oleh anggota JAWI di sebuah kondominium mewah di ibu negara pada 9 Mac lalu. Penahanan tersebut dilakukan selepas mendapat maklumat berkenaan aktiviti yang mencurigakan.

Bagaimanapun, mereka dibebaskan dengan jaminan kira-kira jam 2 petang pada hari yang sama. Kes ini mendapat perhatian umum dan menimbulkan pelbagai reaksi di media sosial.

Kejadian ini mencetuskan pelbagai spekulasi dan perbincangan dalam kalangan netizen. Ramai yang berharap agar kes ini dapat diselesaikan dengan adil dan saksama, sementara ada juga yang menasihati pasangan berkenaan untuk lebih berhati-hati dalam pergaulan mereka.

Bagi Aliff, permohonan doa daripada orang ramai adalah satu usaha untuk mendapatkan penyelesaian yang terbaik. Beliau juga berjanji untuk memberikan kerjasama sepenuhnya kepada pihak berkuasa sepanjang proses siasatan dan pendakwaan.

Beliau juga berterima kasih kepada mereka yang terus memberi sokongan dan memahami situasi yang dihadapinya.

Sumber : Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote doubleA 14-6-2024 08:06 PM
Doa la sendiri, suruh makpakadik ko doa. Time buat dosa tak ingat doa pulak
Quote jihyomelly 14-6-2024 08:15 PM
bila ke rumah kemut x mohon kat sesiapa pulak…ni dah jadi kes dan dan mohon doa org..kawin la cepat dgn kemut
Quote I.K.A888990 14-6-2024 08:21 PM
mu buat dosa mu mintak doa dgn org gila ke apa kau bang...
tapi aku doakan mu kawen dgn ruhanis lpstu si sarah & puteri boleh jadi madu2 hang..baru kebaboom mak hang mesti setuju punya..kompom mak hang sujud syukur punya
Quote syamzana 14-6-2024 08:23 PM
koser plak nak doa2 segala...ko yg bersedapan berdua,  kami plak nak doa utk korang. doa suh mati pucuk blh la
Quote penmerah 14-6-2024 08:47 PM
Ehhh tak kose nk doa utk ko
Hamunan sahaja yg selayaknya
Lepas kes mahkamah ni...
Balik temasik jgn datang malaya terus ye
Quote siasia 14-6-2024 09:09 PM
X payah ajak org lain doa sama.. bukan untuk kemaslahatan ummah pun
Quote Incanto 14-6-2024 09:30 PM
syamzana replied at 14-6-2024 08:23 PM
koser plak nak doa2 segala...ko yg bersedapan berdua,  kami plak nak doa utk korang. doa suh mati pu ...

hahaha...ai liike

suruh kita doa plak, tak malu kat Allah ke?
Quote anilanil 14-6-2024 09:44 PM
Ko yg masuk rumah dia dah nape pulak netizen nak kena doa? Btw leggings kemut tu jgn buat harta sepencarian. Bagi balik.
Quote makita 14-6-2024 09:48 PM
syamzana replied at 14-6-2024 08:23 PM
koser plak nak doa2 segala...ko yg bersedapan berdua,  kami plak nak doa utk korang. doa suh mati pu ...

Wakaka..doa yg terbaik tu maksudnya dpt kwen free ke?
Quote akies 14-6-2024 10:43 PM
Kahwinkan je diorg berdua ni
Quote missyL 14-6-2024 10:43 PM
Mls aku
Baik aku doa tok family aku lol
Quote sharlenetexas 14-6-2024 10:45 PM
Mintak orang tolong doa pastu ko sambung kegiatan memburu b*r*t? Gitu ke?


Quote marchikobonzo 15-6-2024 09:46 AM
Hek eleh..kau sedap2, tiberrr nak suruh orang ramai doa kat kau..
Quote Solokkk 15-6-2024 09:47 AM
Suruh la mak nko yg terpaling tuh yg doakan.
Quote miss_perfect 15-6-2024 10:32 AM
Edited by miss_perfect at 15-6-2024 10:33 AM

Dah kenapa orang lain yang kena doa pulak? Ko yang buat maksiat.
Quote Hypothetically 15-6-2024 10:42 AM
Edited by Hypothetically at 15-6-2024 10:45 AM

Org2 yg kena tangkap khalwat kat hotel2 murah mostly semuanya di dakwa terus dah takde corner2 baring lagi, so apa yg buat dorang dua ni istimewa sgt padahal sama je perbuatan org2 kat hotel murah dgn condo mahal tu.
Quote Wek_omeh2 15-6-2024 10:49 AM
Hypothetically replied at 15-6-2024 10:42 AM
Org2 yg kena tangkap khalwat kat hotel2 murah mostly semuanya di dakwa terus dah takde corner2 barin ...

Sebab diaorang ni retis tu je bezanya
Quote m2506 15-6-2024 11:11 AM
aik... sndiri doa la.. ajak R ko tu sekali berdoa.. kakak dia.. family dia yg nk mkn sama2 dgn ko tu
Quote cikbudu 15-6-2024 12:17 PM
Koserrr nk doa utk ko... Baik doakan utk org2 palestine yg teraniaya tu lagi bagus

Lihat semua komen(70)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 02:06 PM GMT+8 , Processed in 0.282176 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top