CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ada Pihak Sengaja Cari, Canang Kesalahan Saya – Ustaz Don

14-6-2024 10:57 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6759| Komen: 52

Description: PENDAKWAH selebriti, Ustaz Don Daniyal Don Bijayid mendakwa terdapat pihak yang sengaja mencari kesalahannya setiap kali muncul dalam program dakwah.

PENDAKWAH selebriti, Ustaz Don Daniyal Don Bijayid mendakwa terdapat pihak yang sengaja mencari kesalahannya setiap kali muncul dalam program dakwah.

Don Daniyal, 40, atau lebih mesra disapa Ustaz Don berkata, pihak tersebut juga akan menggunakan kesilapan yang dibuat itu untuk ditularkan dalam media sosial.

"Ada kelompok yang sengaja mencari salah saya dan kemudian viralkan dalam media sosial,” katanya ketika dihubungi HibGlam hari ini.

Beliau berkata demikian bagi mengulas isu berhubung perkongsian yang dibuat semasa mengendalikan program Salam Baitullah terbitan Radio Televisyen Malaysia (RTM) malam tadi.

Ditanya mengenai tindakan stesen televisyen tersebutmerehatkan beliau terus dari program itu yang berbaki empat episod lagi, Ustaz Don berkata beliau hanya mengetahui mengenai perkara itu menerusi media sosial.

Apakah perasaan anda jika anda ditamatkan perkhidmatan melalui media sosial tanpa surat rasmi? Adakah itu juga kebimbangan yang tidak beretika?” ujarnya.


Terdahulu, Ketua Pengarah Penyiaran Malaysia, Datuk Suhaimi Sulaiman mengesahkan Ustaz Don tidak lagi akan membuat penampilan dalam program terbabit yang akan berakhir pada 17 Jun ini.

Tindakan itu susulan kenyataan pendakwah tersebut yang mencetuskan kontroversi kerana didakwa mengelirukan dan tidak disokong oleh dalil yang sah.

Sumber  – HIBGLAM

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote penmerah 14-6-2024 11:04 PM
Diamlah kau
Sila dok Dalam gua jgn keluar2 ye
Jgn pulak Ada si Bodo invite ko lagi
Quote emera 14-6-2024 11:45 PM
Kau ajar bahasa arab je laaa.. tu bidang kau.. jgn menyimpang!
Quote matjerk 14-6-2024 11:50 PM
Edited by matjerk at 14-6-2024 03:51 PM

[fb]Ez4quy9WkvraJoSM/?mibextid=oFDknk[/fb]

Cikgu @dua_chzy camne nak tempek facebook? Tak jadi pulak.. yg youtube shorts dah jadi.

Link:
https://www.facebook.com/share/v/Ez4quy9WkvraJoSM/?mibextid=oFDknk
Quote FlexyFox 15-6-2024 12:03 AM
Sesuatu yang salah tetap salah. Tambah2 kalau berkaitan fakta agama Islam kena betul2 berhati2.
Quote stroberi_80 15-6-2024 12:08 AM
Apa2 pun mmg kureng dgn ceramahnya dan gayanya berceramah.
Hurmmmm ....
Quote sharlenetexas 15-6-2024 12:36 AM
Muhasabah diri.
Kawal diri.
Saya maafkan semua.


Quote Purplehaz 15-6-2024 12:38 AM
x minat dari dulu cara dia berceramah..loghat dia. entah mcm sesuatu
Quote dua_chzy 15-6-2024 07:01 AM
Edited by dua_chzy at 14-6-2024 11:02 PM
matjerk replied at 14-6-2024 03:50 PM
[fb]Ez4quy9WkvraJoSM/?mibextid=oFDknk[/fb]

Cikgu @dua_chzy camne nak tempek facebook? Tak jadi pula ...


1000094276.jpg
Quote matjerk 15-6-2024 07:04 AM
dua_chzy replied at 14-6-2024 11:01 PM

Kalau guna url dia keluar link kan? Klu nak bg keluar video? Means from porem ni pun boleh play bideo ni..
Quote dua_chzy 15-6-2024 07:19 AM
matjerk replied at 14-6-2024 11:04 PM
Kalau guna url dia keluar link kan? Klu nak bg keluar video? Means from porem ni pun boleh play bi ...

Ooo uols nak kuar video.

Jap.
Quote dua_chzy 15-6-2024 07:25 AM
matjerk replied at 14-6-2024 11:04 PM
Kalau guna url dia keluar link kan? Klu nak bg keluar video? Means from porem ni pun boleh play bi ...


1. Uols guna desktop view, pi kat reply, pehtu carik ikon facebook video url. Ada 3 ikon FB tu so klik ikon yang kuar nih:
1000094281.jpg



2. Uols guna command fbvlink ni:
1000094280.jpg
Quote TomyamPuteh 15-6-2024 07:29 AM
Aku fokus kt uncle Shumi je. Makin jelas kelempok beliau. Dgn fesyen rambutnya.Dgn lipsticknya lagi. Patut la tak kawin2 ye.
Quote matjerk 15-6-2024 07:54 AM
dua_chzy replied at 14-6-2024 11:25 PM
1. Uols guna desktop view, pi kat reply, pehtu carik ikon facebook video url. Ada 3 ikon FB tu so  ...

Okay nanti i try.. mcm penah buat dulu.. x kuar
Quote matjerk 15-6-2024 07:58 AM
Purplehaz replied at 14-6-2024 04:38 PM
x minat dari dulu cara dia berceramah..loghat dia. entah mcm sesuatu

Aku penah kenal org yg loghat gini plus dgn gaya sembang pun sama... biasanya... sembang kari... dlm 10 dia sembang... 11 x leh pakai... muhong je byk.... sembang besaq org kg kata...  tp i ols abaikan jer.. sbb biasanya mmg latar belakang pendidikan tak tinggi... kita dgr je lah..percaya jgn...
Tp dia sembang gini.. berpendidikan tinggi gak kan..
Confuse nk caya ke dak
Quote matjerk 15-6-2024 07:59 AM
[fbvlink]https://www.facebook.com/share/v/Ez4quy9WkvraJoSM/?mibextid=oFDknk[/fbvlink]
Quote matjerk 15-6-2024 08:05 AM
dua_chzy replied at 14-6-2024 11:25 PM
1. Uols guna desktop view, pi kat reply, pehtu carik ikon facebook video url. Ada 3 ikon FB tu so  ...

SORRY PEMBACA SEKALIAN. OT. SCROLL LAJU2 YA.

I dah buat kat posting #16

1. Ni dia
Screenshot_20240615_080205_Chrome.jpg

2. Output  - bideo unavailable katanya
Screenshot_20240615_080227_Chrome.jpg

3. Bideo tu ada je, kalau i copy url asal kat browser
Screenshot_20240615_080039_Chrome.jpg

Ni url asalnya
https://www.facebook.com/share/v/Ez4quy9WkvraJoSM/?mibextid=oFDknk
Quote matjerk 15-6-2024 08:08 AM
Edited by matjerk at 15-6-2024 12:19 AM

[fbvlink]https://www.facebook.com/100002131907828/posts/7555309934549995/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v[/fbvlink]

Akhirnya berjaya... ikut step cikgu @dua_chzy tapi cara i copy link yg tak kena..

Kalau i copy dari apps, url jadi mcm ni..
https://www.facebook.com/share/v/Ez4quy9WkvraJoSM/?mibextid=xfxF2i

Kalau i copy dari browser, url mcm ni...
https://www.facebook.com/100002131907828/posts/7555309934549995/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

I kena ambik, url yg copy dari browser...klu copy url dari apps x keluar video nya

Thanks Cikgu!!!
Quote mojarean_X 15-6-2024 08:22 AM
matjerk replied at 15-6-2024 08:08 AM
Akhirnya berjaya... ikut step cikgu @dua_chzy tapi cara i copy link yg tak kena..

Kalau i copy da ...

Ohh ni ke ustaz don. Kalo org x ckp aku pun x kenal. Nmpk sgt x follow ustaz/ustazah viral ni
Quote matjerk 15-6-2024 11:23 AM
mojarean_X replied at 15-6-2024 12:22 AM
Ohh ni ke ustaz don. Kalo org x ckp aku pun x kenal. Nmpk sgt x follow ustaz/ustazah viral ni

Gurauan tu tak kena gaya.. sebab dia percaya hawa yg decide makan buah menyebabkan kita semua terkeluar dari syurga. Dia tiru cara omputih bergurau.

img_1_1718421674811.jpg Screenshot_20240615_111852_Chrome.jpg Screenshot_20240615_111541_Chrome.jpg
Sedangkan dlm quran
Screenshot_20240615_111753_Chrome.jpg

Lihat semua komen(52)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:17 PM GMT+8 , Processed in 0.073992 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top