CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Fynn Jamal Pernah Guna Alasan ‘Broken Family’ Buat Perangai Tak Baik, Nasib Kawan Ubah Cara Pemikiran

15-6-2024 10:28 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6359| Komen: 16

Description: Penyanyi Fynn Jamal memberi kesedaran bahawa seseorang yang datang daripada keluarga berpecah belah atau ‘broken family’ juga boleh berjaya.

Penyanyi Fynn Jamal memberi kesedaran bahawa seseorang yang datang daripada keluarga berpecah belah atau ‘broken family’ juga boleh berjaya.

Menerusi perkongsian di TikTok, Fynn berkata, dia pernah menggunakan alasan datang daripada ‘broken family’ sebagai tiket untuk melakukan perkara yang tidak baik.

"Bila orang cakap remaja sekarang makin teruk, percayalah remaja dari dulu teruk. Aku pun daripada remaja gitu cumanya sekarang pendedahan lagi banyak dan orang lebih banyak buat pengakuan."

"Tapi seandainya adik-adik, anak-anak sekalian sedang menggunakan alasan aku datang daripada ‘broken family’, ni saya nak cakap."

"Kak Fynn pernah berada dalam fasa itu di mana saya menggunakan segala musibah dalam hidup sebagai alasan dan contoh ‘engkau bolehlah cakap engkau ada mak. Aku daripada kecil mak aku dah mati. Kau bolehlah macam anak engkau normal anak aku tak normal’."


Menurut Fynn, perkara yang mengubah pemikirannya itu adalah apabila melihat kawannya yang juga datang daripada ‘broken family’ boleh mengubah nasib mereka menjadi lebih baik.

"Saya boleh cakap macam tu tapi apa kebaikan yang datang daripadanya. Saya suka gunakan alasan ‘mak aku dah mati masa aku kecil’."

"Jadi apa yang buat Kak Fynn ubah fikiran adalah lepas saya tengok balik ‘aku ada kawan yang mak dia pun dah meninggal masa dia kecil tapi dia jadi manusia yang baik’. Jadi apa alasan aku nak mengatakan itu alasan terbaik untuk aku buat benda macam ini."

"Sayangku, ada ramai ‘broken family’ di luar sana insya-Allah awak akan jadi yang istimewa. Jadikan satu contoh yang mana kalau ada anak-anak broken family yang lain ‘wow dia daripada broken family tapi dia boleh berjaya, saya pun nak jadi macam tu’."

Sumber: TikTok/OhBulan


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bottompro 15-6-2024 11:03 AM
Dari gambar tu dh nampak kepamm kokping ni
Quote Perawankota 15-6-2024 11:49 AM
Kenapa aku selalu rasa org yg yg berlitup abis ni, mesti berbau kepam
Quote matjerk 15-6-2024 11:56 AM
Besaq dah hang juna
Quote doubleA 15-6-2024 09:31 PM
Dah remaja juna. Betul la apa kokpingu cakap. Tak payah salahkan broken family banyak je org dari broken family helok jadi manusia. Sepatutnya pengalaman buruk tu mematangkan dan dijadikan sempadan, bukan alasan untuk jadi sampah juga
Quote Duta lover 16-6-2024 01:11 AM
Spinning gasing ada ulas ke pasal kes pembunuhan zayn rayyan..mesti sheolss terpaling memahami kan?
Quote pakwetizzaqyah 16-6-2024 12:16 PM
pesal dia ni sentiasa relevan di porum sedangkan tak ada produk baru??? ke dia pun poremer gak??
Quote miss_perfect 16-6-2024 02:19 PM
Wow dah besar Juna. Dah lama tak jenguk IG dia..Juna pun non verbal kan?
Quote anggeriklatifah 16-6-2024 05:48 PM
Juna dah umur 12 tahun...tapi besar betul ye...dah mcm umur 17 tahun dahhhhmungkin baka mappak kandung juna besar2....
Terserlahh dah muka dewasa si junaaa..
Dah besar gitu...mesti lagi susah nak jaga
Quote nuhanis 16-6-2024 09:32 PM
Tudiaa mcm tetiba dah besaq anak dia. Aku tgk dulu masa kecik2 igauan acik2.
Quote pet_ayut 16-6-2024 10:13 PM
Juna dah besar.. Semoga dipermudahkan segala urusan juna yg ke depan.. Walau juna dah x comel mcm dulu masa jd igauan acik2 di luar sana
Quote dua_chzy 16-6-2024 11:03 PM
pet_ayut replied at 16-6-2024 02:13 PM
Juna dah besar.. Semoga dipermudahkan segala urusan juna yg ke depan.. Walau juna dah x comel mcm du ...

Dari comel jadik hensem. Ok la tu.
Quote she 17-6-2024 12:24 AM
Sabar tau Juna
Dapat mak kepam
Quote yoppoy 17-6-2024 03:04 AM
Terfaling berjaya
Ni ayat puji la
Berjaya sheols bela dua ketul anak angkat yitu
Walaufun dalam segala kefelikans keluarga angkat
Quote Ytee 17-6-2024 07:15 PM
apa lagu dia ye ?
Quote prince_marhaen 18-6-2024 09:44 AM
sian juna, mak kepam delulu, pak acah2 psiko takleh keja..... ;p
Quote CikYaYaYa 20-6-2024 11:02 PM
Kokpin nie wujud lagi rupanyaa

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 02:07 PM GMT+8 , Processed in 0.396349 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top