CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Mawar Karim Jawab Teguran Netizen Dakwa Tak Ajar Anak Perempuan Solat – ‘Dia Memang Suka Menyanyi & Menari’

15-6-2024 10:31 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 7207| Komen: 19

Description: Usahawan terkenal, Mawar Karim beri penjelasan tentang didikan agama yang diterapkan kepada anak perempuannya iaitu Wan Maryam.

Usahawan terkenal, Mawar Karim beri penjelasan tentang didikan agama yang diterapkan kepada anak perempuannya iaitu Wan Maryam.

Menerusi perkongsian di TikTok, Mawar membalas komen individu yang menyuruh dirinya mengajar anaknya solat daripada menari-nari.

"Alhamdulillah saya mengajar Maryam solat masa dia umur empat tahun."

Dalam pada itu, Maryam sempat mencelah dan memberitahu dia belajar solat daripada ibunya dan di sekolah.

"Lepas tu Mummy beli banyak telekung untuk Maryam. Maryam belajar dekat sekolah atau dekat rumah Mummy yang ajar Maryam solat."

Tambah Mawar, dia membiarkan Maryam untuk menikmati kehidupan sebagai kanak-kanak serta minat anaknya itu.

"Maryam memang budak-budak yang suka menyanyi dan menari. Bagi saya dia nak enjoy kehidupan dia saya bagi saja. Walaupun saya tak ajar pun Maryam menyanyi dan menari tapi Maryam yang nak. Dia naturally."


"Bagi saya, saya biarkan dia enjoy life dari kecil nanti dah besar-besar saya tak bagi dah dia menari-nari, betul tak Maryam?"


Sumber: TikTok/OhBulan"

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Binodino 15-6-2024 10:37 AM
Alahai makcik bawang fefeeling ahli syurga. Budak kot, biasa la suka menyanyi, menari. Dah besar sikit bila dah mula ada rasa malu, dia sendiri akan rasa segan nak menyanyi & menari. Makcik bawang ni tak tengok ke trend orang rakam diri sendiri solat, sedekah tu? Yang tu lagi jijik ye, tunggang agama. Dahla masing2 dah berbulu, sibuk nak menunggang agama.
Quote adeqbun 15-6-2024 11:51 AM
Binodino replied at 15-6-2024 10:37 AM
Alahai makcik bawang fefeeling ahli syurga. Budak kot, biasa la suka menyanyi, menari. Dah besar sik ...

Netizen yg tegur tu umur setahun dah solat sunat tasbih setiap malam agaknya
Quote I.K.A888990 15-6-2024 11:53 AM
tak yah dilayan la komen2 mcm ni kaka mawar
buat tak tahu sudah
Quote Binodino 15-6-2024 11:57 AM
adeqbun replied at 15-6-2024 11:51 AM
Netizen yg tegur tu umur setahun dah solat sunat tasbih setiap malam agaknya

Itulah. Tapi masih gigih ada akaun tiktok jenguk life orang lain sambil drop komen terpaling ahli syurga.
Quote noor2 15-6-2024 05:54 PM
Alaaaa cuteeeenya Mariam dan mommy Mawar...sama cantik...

Apo punya nitizen duk ckp pasal solat org...puihhh
Quote sharlenetexas 15-6-2024 05:58 PM
Dah umur 7 tahun ke? Sibuknya netz.


Quote CiliApiPedas 15-6-2024 06:58 PM
Aku ni bukan fans mawar pon tapi aku suka la cara dia reply ni. Rilek je. Positive vibe. Kalau jenis yg kuat merempan tu mesti dh jawab dgn cara menganjing2 kan acik nurtizen ni pon 1 tah pape soklan nasib baik maryam comel. Vibe tenang2 je macam omaknye jugak
Quote zuriey 15-6-2024 07:58 PM
Kalau masuk live mawar ni tgk dia jenis rileks je
Kalau org tanya pasal pijo pun dia jawb baik2
Tak pernah lg tgk dia melanting
Cuba ko tanya rit rud pasal edel mau 7 hari di maki nya
Quote Rogue98 15-6-2024 11:39 PM
Loratnye achik yg baru turun dari syurga tu...biasa orang camni lah yg masa muda paling galak berjimba...bila dah tua mulalah nak bagi ceramah...
Quote TeropongThaico 16-6-2024 12:11 AM
Achik bawang terpaling pandai didik anak mcm tu le
Quote fattymah 16-6-2024 07:33 AM
Yg tegur tu iols percaya selain mengajar sembahyang dia jgk memasak sambil melihat live.. astu mental..
Quote Hoola 16-6-2024 07:41 AM
achik xpnh tgk depa di tt
berkenann pulak tgk ankbranak ni dlm bideo tu
shooo cuteee
Quote epuepy 16-6-2024 07:54 AM
Alahai. Sibuk nye makcik bawang. Bia la budak tu nak menyanyi ke hape. Bdk pempuan kot. Mmg suka bnda2 mcm tu.
Quote bintangct 16-6-2024 08:08 AM
dia ni dh tak jual tudung lgsung ke? biz yg dulu tu melingkup habis eh?
Quote gigahertz 16-6-2024 02:34 PM
zuriey replied at 15-6-2024 11:58 AM
Kalau masuk live mawar ni tgk dia jenis rileks je
Kalau org tanya pasal pijo pun dia jawb baik2
Tak  ...

rita rudaini tu pernah berlakon drama apa ntahbawak watak usahawanita berjaya.
ada satu scene tu ada tetamu dtg rumah dia nak solat.
di tanya arah kiblat....terus dia jadi macma kompas kena magnet
jadi berpusing-pusing

Quote Sheila1987 16-6-2024 05:12 PM
Sibuk ke netz
Quote Ytee 17-6-2024 07:14 PM
comel anaknya
Quote pakwetizzaqyah 17-6-2024 09:19 PM
apsal mamak ni jadi bahan gosip?? dia selebetriti ke??
Quote bellaamsar 17-6-2024 09:52 PM
Makcik2 bawang ni dgn budak 4 tahun pun nk bitter. Terpaling baik la tu

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:06 PM GMT+8 , Processed in 0.054021 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top