CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Asal muat, penumpang kereta api tidur tepi tandas

16-6-2024 07:01 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9448| Komen: 11

Description: NEW DELHI – Sejumlah penumpang sebuah kereta api di India sanggup tidur di tepi tandas dalam gerabak yang sesak berikutan masalah ketiadaan ruang, lapor laman berita News18 kelmarin.

NEW DELHI – Sejumlah penumpang sebuah kereta api di India sanggup tidur di tepi tandas dalam gerabak yang sesak berikutan masalah ketiadaan ruang, lapor laman berita News18 kelmarin.

Satu rakaman video yang memaparkan kejadian itu menjadi tular selepas ia dimuat naik di media sosial.

Klip video tersebut menunjukkan beberapa orang tidur di atas lantai, berhampiran pintu dan di luar tandas dalam gerabak.

Berikutan penyebaran gambar itu di platform X, netizen kemudian mengkritik pihak berkuasa dan menyatakan kekecewaan mereka  terhadap keadaan semasa kereta api di India.

Seorang netizen yang berkongsi video itu menulis: “Tempat duduk, lantai, pintu, lorong, bilik mandi dan di mana sahaja ada ruang, orang ramai pasti duduk dan tidur.

“Menteri Kereta Api, tolong beri perhatian kerana kereta api juga untuk orang miskin. Sila tambah bilangan gerabak.” – AGENSI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ultra78 16-6-2024 10:14 PM
Masak air dalam toilet

[twitter]https://x.com/SadhaMaanus/status/1797544718127288784[/twitter]


Quote dua_chzy 16-6-2024 10:36 PM
Dulu Ndon pun begini.

Sekarang, Ndon dah maju siap hada bullet train. Tingin nak merasa bullet train ngan luxury coach Ndon.
Quote Combi_ 17-6-2024 12:25 AM
[em:10:]
Quote Ytee 17-6-2024 02:45 PM
tudia
Quote Neno90 18-6-2024 09:42 PM
Mcm ni pun ada. Alaaahai
Quote copy_paste 19-6-2024 09:20 AM
kasta2 atas xnaik keretapi, sbb tu diorg x kisah,
Quote ilacantik 19-6-2024 09:24 AM
Kat Kulai ni, lama kelamaan, akan muncul jugak makhluk2 perangai serupa ini. Sebab tu meols lebih rela naik flight JB-KL dari naik bas penuh dgn bangla,pakistan, rohingya.
Quote B40tastePosh 19-6-2024 09:24 AM
India semakin teruk selepas bebas dari penjajahan British.

Quote misc 19-6-2024 09:49 AM
Edited by misc at 19-6-2024 09:50 AM

So train mcm ni mmg betul2 wujud la kat sana.
Masa kat Delhi hari tu aku ckp kat colleague nak merasa mcm mana locals travel naik train. Aku imagine mcm dlm movie tu penumpang dok atas bumbung,  sekali train aku naik tu level KTM je aku rasa. Jadi lah dpt pengalaman naik train India sekali.
Quote ketambangkang 19-6-2024 10:01 AM
no wonder la "chale caiya caiya caiya caiya" shahrukh khan joget atas bumbung ketapi
Quote dark_angi30405 19-6-2024 12:13 PM
Gilaaa laa

Lihat semua komen(11)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:10 PM GMT+8 , Processed in 0.075143 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top