Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Tok Ti Pun Promosi Produk Kesihatan Yang Tak Diiktiraf? Dr Amalina Bakri Sedia Berdebat!

Oleh: Aimi|11-6-2018 04:31 PM Komen: 80
Dr. Amalina Bakri, doktor yang popular di kalangan rakyat Malaysia. Aktif di twitter, Amalina sering berbalas komen dengan netizen yang bertanyakan macam-macam tentang hal kesihatan dan perubatan.

Terbaru, beliau sanggup berdebat dengan sesiapa pun di kalangan selebriti atau pengasas-pengasas produk jika perkara ini dapat beri kesedaran kepada rakyat Malaysia tentang bahaya sesuatu produk yang tidak mendapat kelulusan.

Muncul satu status katanya penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza juga turut mempromosi tentang satu produk air.


Kata Dr. Amalina memang tiada air yang boleh merawat penyakit begitu sahaja.


Ramai juga yang luah rasa kecewa bila ada artis-artis yang mempromosi barang-barang yang boleh menjadi 'racun' dalam badan.;

Apa-apa pun sebelum membeli pastikan kita memeriksa kandungan dan jadi pengguna yang bijak, jangan hanya ikut trend. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
20
Marah
22
Terkejut
18
Sedih
20
Lawak
30
Bosan
16
0
0
Komen: 80
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote duffyduck 20-7-2018 10:04 AM
barfi replied at 11-6-2018 10:58 PM
Aku pernah menyampah dengan dr. Amalina ni.. sebab asyik nak carik limelight kat twitter. Dengan pak ...

Paham2. Even dia try hard la nk jd public figure, nk fit in kt uk tu, even klu perasan yg dok komen2 kt ig dia smua org msia. Rasanya di sana dia xda la di pandang wow sgt pon. European ni, no matter how excellent u r, u r still an immigrant kaedahnya. Harapan la klu dorg nk impress dgn kita. The good thing is dr amalina ni x nmpk cunning, xnmpk evil intention dia. And she's a real go getter

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 11-6-2018 04:46 PM
retis2 ni pun check ler dulu..
ni main sapu je janji dibayar..
Quote CrowneGlory 11-6-2018 04:51 PM
dah semua pengasas kecantikan bengap2...terketar2 nk berdebat dgn amalina...english lg la jgn cakap...haukkk
Quote chicozinn 11-6-2018 04:52 PM
produk tojos si kapel TERSANGKAK MALAYA & kunyah2 by Hajzouk jejaga ye..
Quote de_ikea 11-6-2018 05:00 PM
Ni iklan yg tepi highway tu ke?
Quote bakingsoda 11-6-2018 05:02 PM
dah diorang pon dibiar bebas beriklan kat tv radio billboard segala esp kosmetik timbang kilo mestila ada yang terpedaya
Quote shamsadis 11-6-2018 05:09 PM
siti tu kan penyokong tegar Pakatan Harapan, abeslah, kena kecam pas ni
Quote doubleA 11-6-2018 05:12 PM
Bagus dr.amalina ni, banteras jela penipu2 ni semua. Dorang bertambah kaya, pembeli kena tipu
Quote zeitabaei 11-6-2018 05:20 PM
shamsadis replied at 11-6-2018 05:09 PM
siti tu kan penyokong tegar Pakatan Harapan, abeslah, kena kecam pas ni

Siapa kata tokti penyokong tegar pH. Dia la hantu lalang. Dia bagi statement Masih sokong BN Dan umno Kan. .SBB dialah Artis paling propa .acah sokong pH lepas pH menang jerrr kekdahnya. .ramai org perasan . .takut projek hilang letewww

Tapi I tgk kat ig siapa Komen X sebelah Kan citot ni kena hencap dgn zonerssss yg xleh terima hakikat Artis kesayangan propa much acah sokong tun Dan pH
Quote Heydidle 11-6-2018 06:19 PM
zeitabaei replied at 11-6-2018 05:20 PM
Siapa kata tokti penyokong tegar pH. Dia la hantu lalang. Dia bagi statement Masih sokong BN Dan u ...

Yup sheols bukan penyokong ph tp parti yg dah jatuh tu.  Dah mulakan strategi menghimpit yg dimulai dgn syed saddiq .
Quote Orix 11-6-2018 06:56 PM
Alah, i x heran pun. toksriti ni sejak kawen dgan tok k mmg nmpak mcm diguna2kan oleh kaum kerabat tok k utk segala bisnes yg tah pape... kalau tak, xkanla sheols rela dibadutkan jd host utk rncgan siti ooo som tu... sheols SITI NURHALIZA kot, apa perlunya jd pengacara rancangan bodoh2 gameshow mcm tu.. jaga la kelas kau sendiri.. Talkshow SITI tu iols boleh terima lagi, tapi utk gameshow bodoh siti ooo som tu nmpak sgat kak eton tu guna2kan ct jah...

utk bisnes i-mizu ni i pn xpaham apa function air tu...maybe mcm air ECPI yg dlu pemes dan mahal nak mati namun sendoo jua akhirnya....
Quote danieladam 11-6-2018 07:14 PM
Iols menunggu apa pula jawapan tok sri ti memandangkan iols sokong apa yg dr amalina tu cakap. Iols dah lama meragui produk2 mcm ni.

Kemon tok sri ti..jawab jgn x jawab.
Quote fly_in_d_sky 11-6-2018 08:08 PM
tak pernah minat ambil supplement .. vitamin C sesekali ..
Quote zuriey 11-6-2018 09:38 PM
Benda Ni Kan dah kecoh dulu doc2 dlm Page fb Apa tah Nama Nya dah ckp pasal air Ni tapi Tokti buat Tak tau ja ,, igt kn dah tak jdi duta lagi ,, Kak rozi pun Tak Kan la Tak da nasihat Tokti
Quote zeitabaei 11-6-2018 09:55 PM
Rozi Lagi la kipas susah mati citot
Quote munchkin 11-6-2018 10:00 PM
Haaaa.

Dr amalina dah bisin
Quote barfi 11-6-2018 10:58 PM
Aku pernah menyampah dengan dr. Amalina ni.. sebab asyik nak carik limelight kat twitter. Dengan pakaian hazabedah sikit.. tapi bila ku tenung muka dia di setiap photo dia, aku nampak raut wajah dia baik je.. decent je.. sejuk je tengok muka dia tak nampak berlagak walau acah2 sexy.. ada tak sapa2 yg paham maksud aku ni..
Quote HYSB 11-6-2018 11:00 PM
alang alang psl promote barang ni
Ade kadang insta feymes ni promote branded bag yg diaorg claim konon outlet dr US ni di jual dgn harge murah, betol ke authentic betol ke product tu rupenye dari kilang OEM? Yang boleh tiru sebijik macam authentic
Quote hyie 11-6-2018 11:24 PM
iols merasakan tokti pon ada share kat produk imizu ni...btw tak penah pulak nampak  orang minum imizu, selain tokti n the zoners dan sebab imizu ni lah vc tokti tu jadi hazab dan murahan sangat ewwww...mohon tokti quit jah imizu yach...mesti rozi tengah gigih buat karangan untuk cover balik isu ni kan kowserrrr
Quote gekkou 11-6-2018 11:30 PM
kata siti
'saya dah cuba produk berkenaan
alhamdulillah, berkesan'

Lihat semua komen(80)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top