Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Terkini Lihat artikel

Imam mati dibunuh dalam surau !

8-11-2012 10:06 AM Komen: 59


TANAH MERAH - Hasrat seorang warga emas untuk melaungkan azan dan mengimamkan solat Subuh di sebuah surau bertukar tragedi apabila dia ditemui mati dibunuh dalam kejadian di Kampung Gual Petai Lima, Gual Ipoh, dekat sini semalam.

Mayat Abdullah Nawang, 77, ditemui pada pukul 6 pagi oleh dua jemaah wanita yang mahu menunaikan solat Subuh di surau tersebut dalam keadaan terbaring dan berlumuran darah selepas kepala mangsa disyaki dipukul dengan objek keras.

Difahamkan, mangsa disyaki diserang oleh seorang lelaki yang mempunyai masalah mental ketika dia sedang menunaikan solat sunat sementara menunggu jemaah lain tiba. Suspek berusia 57 tahun itu pernah menjalani rawatan di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II), Kota Bharu.

Ketua Polis Daerah Tanah Merah, Deputi Superintendan Abdul Aziz Mahmud berkata, siasatan awal mendapati mangsa yang cedera parah di kepala dan leher.

"Suspek yang pernah mengganggu penduduk sebelum ini diberkas di sebuah kedai kopi kira-kira tiga kilometer dari tempat kejadian pada pukul 7.30 pagi.



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 59
Komen

Komen Terbaru

Quote BernardBear 9-11-2012 03:02 AM
bahye la skrg. ade kes tu. tgk gayanya kacak, hensem tapi tau2 je rupenye die makan ubat antidepression. alfatihah utk arwah tok imam. meninggal mse sdg beribadah. subhanallah.

Lain-lain Komen

Quote MissNigga 8-11-2012 06:56 AM
al fatihah ...

mati time beribadah ... dibunuh lak oleh orang yang sakit jiwa ... dah ketentuan ilahi
Quote bolat-bolat 8-11-2012 07:52 AM
Al fatihah.......ramai orang mental  kat malaysia ni....
Quote kucen 8-11-2012 07:52 AM
al-fatihah..
Quote khailya 8-11-2012 08:05 AM
p/s tgh kantoi curi tabung surau ker? <== ditujukan kepada siapa?
Quote missdahlia 8-11-2012 08:05 AM
al fatihah
Quote jonlabu 8-11-2012 08:08 AM
Innalillah. semoga ditempatkan di Jannah.
Quote surwanis 8-11-2012 08:19 AM
al-fatihah
Quote shamsadis 8-11-2012 08:36 AM
kat kelantan banyak jenayah....
Quote ctaz 8-11-2012 08:42 AM
dah tahu dia pernah ganggu org ramai....
knapa tak tgkp awal2...
kat malaysia slalu mcm ni la....
dah kena baru nak kecoh
Quote Eliadaisy83 8-11-2012 09:05 AM
Al Fatihah...
Semoga rohnya dicucuri rahmat..Amin
Quote missus_meow 8-11-2012 09:06 AM
innalillah.

Quote bluberi 8-11-2012 09:08 AM
masa dia dok ganggu orang tu takmo pulak tangkap
mental sbb byk sgt hisap dadah ke hapa
Quote drlinda08 8-11-2012 10:22 AM
pesakit jiwa di Malaysia ni mmg kurang terbela / dirawat..
hospital khas psychiatry masih belum mencukupi untuk menampung
kes2 pesakit jiwa yg makin bertambah..
mangsanya keluarga dan society juga..

btw al-fatihah kepada pakcik ni.
meningggal waktu nak beribadah
moga roh dicucuri rahmat Allah..
Quote sophyz 8-11-2012 10:27 AM
tgk kat berita semalam..kesian nye.. org yang bunuh die mental kan? tak pasal2 je mati kat tangan org camtu... Al-Fatihah kepada mangsa..salam takziah untuk keluarga..semoga tabah hadapi dugaann...
Quote fatehana 8-11-2012 10:32 AM
alfatihah buat arwah semoga rohnya dicucuri rahmat

buat pihak berkuasa, silalah pantau org yg mempunyai masaalah mental yg mmg dah ada rekod atau dah ada yg wat laporan, jgnlah sampai terjadinya benda seperti ini di masa akan dtg br nak bertindak, sudahnya nnt keluarga mangsa yg ditinggal akan rasa sedih diatas apa yg terjadi dan di atas kekhilafan manusia sendiri
Quote wookiehoney 8-11-2012 10:34 AM
takziah pada keluarga arwah...

alfatihah
Quote merpati01 8-11-2012 10:48 AM
al-fatihah pd mangsa dn takziah pd keluarga nye
Quote prettyuglybabe 8-11-2012 10:54 AM
takziah kepada imam. semoga rohnya dicucuri rahmat Allah..
Quote kokocrunch 8-11-2012 10:58 AM
Al Fatihah...
Semoga rohnya dicucuri rahmat..

Lihat semua komen(59)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046951s Gzip On
To Top