ISOMALTOOLIGOSACCHARIDES ( OLIGO) Oligo adalah sejenis gula yang didapati terutamanya di dalam buah-buahan. Di Jepun, ia digunakan di dalam lebih daripada 450 jenis makanan. Ia diasimilasikan di dalam tubuh lebih perlahan daripada gula biasa, namun Oligo pada dasarnya mengandungi nilai zat yang sama serta lebih diinginkan. Oliga terurai lebih perlahan kerana ia tidak menggunakan insulin, sebaliknya ia diuraikan oleh enzim di dalam usus. Ia adalah gula yang lebih selamat digunakan dan membantu mengurangkan risiko kencing manis dan kolesterol tinggi.
SERBUK PROBIOTIK Serbuk Probiotik membantu, Menghalang Kanser Pengoksidaan sel Menguatkan sistem imun Merangsang metabolism Meningkatkan penyerapan Kalsium
LANGSING DAN RAMPING SERBUK OREN Ia mengandungi antara bahan paling aktif yang merangsangkan kelenjar adrenal merembeskan BETA 3 untuk menguraikan lemak. Ini menggalakkan proses pembakaran lemak, meningkatkan selera makan dan metabolism.
ASID SITRIK Asid ini dapat digunakan untuk membakar lemak dan menukar keadaan badan supaya lebih beralkali dan mengurangkan pertubuhan lemak dalam badan. MENGUATKAN BADAN FIBER OAT Membantu mengurangkan kolesterol, mengelakkan daripada serangan sakit jantung dan tekanan darah tinggi. Ia kaya dengan kumpulan Vitamin B dan mineral. Ia membantu menghapuskan buasir, melegakan sembelit dan melambatkan proses penuaan, kulit menjadi lebih lembut dan kelihatan lebih ceria. SPIRULINA Ia merupakan sejenis tumbuhan laut mikroskopik yang kaya dengan gabungan nutrien dan zat yang paling menyeluruh yang diperlukan oleh tubuh manusia. Spirulina kaya dengan protein, vitamin, klorofil, beta kerotin, dan lain-lain mineral yang diperlukan setiap hari oleh ubuh kita. Penggunaanya secara berterusan dalam jangka panjang akan meningkatkan potensi tenaga dan daya ketahanan badan. Memperbaiki imbangan hormon, meneutralkan nilai PH badan dan menghindarkan daripada jangkitan pelbagai jenis penyakit.
FIBER PELANGSINGAN EPAL
Sumber yang kaya dengan serat pelangsingan serta mengandungi vitamin A,B,C dan lebih dari 10jenis nutrient yang lain. Ia juga amat kaya dengan phytochemicals anti-oksidah yang boleh ditemui di dalam tumbuhan, buah-buahan dan sayuran. Kandungan fiber yang tinggi ni membantu memperlahankan pelepasan gula ke dalam badan. Ini menolong mengawal paras gula dalam darah dengan lebih stabil, memperbaiki sistem pembuangan najis (fungsi usus) mengurangkan risiko strok, kanser prostat, kencing manis jenis II dan asthma. Epal juga boleh menyekat masalah berkaitan penubuhan, menghalang kedutan kulit dan membantu penurunan berat badan.
ALFAFA Mengandungi pelbagai jenis vitamin dan mineral (memperlahankan proses penyerapan kolesterol dan menghalang arteslosklerosis), protein, asid amino, vitamin A, B1, B2, B6, C, D, E, K, kalsium, magnesium, zat besi dan zink serta pelbagai lagi. Sindrom Prahaid, Anemia, asid urik berlebihan, sakit sendi dan ketidakseimbangan hormon, boleh disembuhkan dengan Alfafa.
GENTIAN KELAPA SAWIT
>Mengekalkan kesihatan sistem pencernaan >Berkesan untuk mengawal berat badan >Menurunkan kolesterol dalam darah >Seimbangkan taraf kandungan gula dalam darah >Mencegah dari panyakit saraf pernafasan dan strok >Seimbangkan bilangan bakteria berguna di dalam usus >Mencegah dari barah usus dan kanser payu dara >Mencegah dari sembelit
Minyak masak yang timbul di atas air | Penambahan dua kali ganda Fiber minyak kelapa sawit
Lemak yang tenggelam | Kajian Fiber Minyak Kelapa Sawit
Setelah membuat kajian menunjukkan pertambahan 2 kali ganda fiber minyak kelapa sawit dapat berkesan membalut lemak minyak masak yang timbul di atas air |
|