Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
569
View
12
Reply

Resipi Paling Senang Di Dunia! Hanya Dua Bahan, Roti Goreng Rangup Siap

[Copy link]

Author: Cari-Hafizi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-1-2018 12:10 PM | Show all posts |Read mode
Kebiasaannya bila beli roti anda pasti akan memikirkan untuk makannya dengan menyapu jem, peanut butter atau nak lebih sedap bakar dahulu dengan mentega bukan?


Ada juga yang suka buat roti sardin yang digulung kemudian digoreng tapi sedikit remeh kerana perlu masak dulu sardin, dan kena cari bread crumbs pula lagi.


Baru-baru ini di dalam Group Facebook Masak Apa Hari Nie (MAHN) heboh diperkatakan berkenaan roti goreng salut tepung yang mudah lagi menyelerakan sehingga beberapa orang mula memuat naik hasil masakan mereka itu yang kelihatan seperti tukang masak profesional.


Tak perlu garam, tak perlu telur tapi memang sedap dan menambat selera.


Foto - Farah Atikah MAHN


ROTI GORENG DUA BAHAN


BAHAN-BAHAN:


1) Roti Putih (Tak kisah jenama apa pun)


2) Tepung goreng ayam ( Atikah guna Tepung Bestari, kalau suka pedas ambil spicy kalau ada anak kecil ambil original.)




Dua bahan sahaja iaiu roti putih dan tepung goreng ayam

Foto - Farah Atikah MAHN



CARA MASAK:


1) Potong roti putih kecil-kecil macam gambar di bawah



Foto - Farah Atikah MAHN




2) Bancuh tepung goreng dengan sedikit air. Dah bancuh ambil roti yang dipotong kecil tadi dan celupkan ke dalam bancuhan tepung tadi



Foto - Farah Atikah MAHN




3) Kemudian ambil tepung yang tak dibancuh letak dalam pinggan lalu golekkan roti yang sudah dicelup dalam bancuhan tepung tadi



Foto - Farah Atikah MAHN





4) Panaskan minyak dan kemudian goreng roti tadi sehingga warna keemasan



Foto - Farah Atikah MAHN



Mudah bukan? Apa lagi balik kerja nanti bolehlah cuba masak untuk suami dan anak-anak. Selamat mencuba! -CARI


Kredit Resipi: Farah Atikah
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 12:18 PM | Show all posts
tepung goreng bestari spicy ni mmg sedap.. goreng ayam, sebijik mcm ayam goreng mekdi
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin gemuk lah
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena cari tepung bestari perisa pedas ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 12:43 PM | Show all posts
mnyak penusss
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 12:45 PM | Show all posts
yeayy balik nak buat la
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tepung ni memang sedap tetambah yang pedas tu. Kalu wat sotong tepung memang xleh stop once da makan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngeri tgk resepi pakai minyak byk camni
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
X elok sgt sbb byk minyak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow..tengok jari pun dompokkk..roti tu serap minyak kot..nopes..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
banyak kalori tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 01:21 PM | Show all posts
bergenang minyak.. aku prefer roti balut kulit popiah ..cepat je garing..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 01:23 PM | Show all posts
tepung bestari ni takyah letak garam dh ke? iols tak pernah guna
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.104246s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list