Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8742
View
119
Reply

Ini Ke Tahap Pemikiran Hero Remaja? Ramai Marah Jabir Meftah Sebab...

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-5-2020 01:03 PM | Show all posts |Read mode
Finalis Hero Remaja 2020, Jabir Meftah kini trending di Twitter selepas mengguris hati ramai pihak.




Kredit foto: Remaja




Kredit foto: Twitter



Apa yang Jabir dah buat tu?


Rupa-rupanya, ramai warganet marah apabila Jabir mengeluarkan kenyataan berhubung keperluan pengalaman dalam mencari pekerjaan.




Kredit foto: Twitter




Bagaimanapun, mungkin gaya penyampaiannya membuat orang ramai panas hati hingga meninggalkan komen negatif. Malah, ada yang melakukan penghinaan fizikal (body shaming) terhadap Jabir.




Kredit foto: Twitter




Berikutan menerima kecaman bertubi-tubi, Jabir telah menyahaktif semua akaun media sosialnya.


Lantaran itu, ramai yang mengingatkan warganet supaya tidak melupakan kebaikan seseorang hanya kerana beberapa kesalahan dilakukannya.


Malah, ada juga yang mendakwa faham dengan apa yang sebenarnya cuba disampaikan Jabir.




Kredit foto: Twitter






Kredit foto: Remaja




Menurut maklumat di portal Remaja, Jabir terlibat dengan banyak kerja amal dan dia juga merupakan ahli yayasan peneraju scholars dengan misi melahirkan generasi muda yang mengejar cita-cita sambil memberi manfaat kepada orang lain. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Cobaan untuk menaikkan nama
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:12 PM | Show all posts
mix ape dia ni?
rakyat malaysia dah ramai kategori "lain2" skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
btol jah ape heshe ckp tuh walopun x taste muke middle east nie...warga twitter mmg kuat meroyan yach! Lg2 bbnu

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:14 PM | Show all posts
muka mcm mamat meftah ini bersepah mcm sampah


Bukan taste aku
taste aku mesti mcm  ni mcm tu hikhikhikhik....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 18-5-2020 05:12 AM
mix ape dia ni?
rakyat malaysia dah ramai kategori "lain2" skrg ni

Biasanya nama jabir ni mesti mix arab
Org msia ni bangga betul kalau org tu ada mix, retis msia pun byk mix. Ada mix myanmar, paki, india, cina dan yg sewaktu dgnnya.
Sikit hari nnt ada mix rogingya akn jd kebanggaan peminat msia.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa cakap dia ni hensem?? Please la wehhh tak hensem langsung Mr. BEAN lagi hensem
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:27 PM | Show all posts
bkn dia dah minta maaf ke
semlm ada terbaca kt twitter
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
lumrah la banyak buat baik tapi bila skali buat buruk yg tu orang ingat. cuba campur downy dgn taik ratio 9:1. rasa2 taik yg jd wangi ke downy yg jadi busuk?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:27 PM | Show all posts
Mademoisellee replied at 18-5-2020 01:23 PM
Siapa cakap dia ni hensem?? Please la wehhh tak hensem langsung  Mr. BEAN lagi hensem

muka dia pelik sikit kan..tak tahu nk describe mcm mana tapi mcm pelik. bkn mgutuk ciptaan tuhan tapi jrang jumpa structure muka mcm dia wlaupn mix.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:28 PM | Show all posts
bkn dia dah minta maaf ke
semlm ada terbaca kt twitter
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:32 PM | Show all posts
Mademoisellee replied at 18-5-2020 01:23 PM
Siapa cakap dia ni hensem?? Please la wehhh tak hensem langsung  Mr. BEAN lagi hensem

Ntahnyaa.. taste gegadis sekarang memang rupa macam ni ke? Tak selera aku..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha loser.. nama pun oak jabir
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Aunty_Acid replied at 18-5-2020 01:22 PM
Biasanya nama jabir ni mesti mix arab
Org msia ni bangga betul kalau org tu ada mix, retis msia p ...

Hahahhahhahah.....precisely! Mix rohingya, bangla, nepal, indon dah tentu bersepah...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:45 PM | Show all posts
sampai deactivate ig dan twtter budak ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:49 PM | Show all posts
betul je sebenarnya apa yg dia cakap..

pengalaman tu bukan semestinya kau minta kerja jadi pegawai pemasaran, kau kena pernah jadi peg. pemasaran.

apa2 pengalaman bekerja tu dah kira pengalaman.

kalau kata kau fresh grad, pengalaman masa praktikal tu pun boleh.

majikan nak tau kau tu boleh kerja dgn team ke, kerja sendiri ke, ko tau ke environment kerja tu macamana.. itu sbnrnya..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Apalah kecam dia ni.. tak baik.. mungkin dia tersilap... Jangan kecam dia...

Semoga dapatmenggenggam erat jari jemari jabir sambil menikmati permandangan di puncak bukit broga
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau si jabir meftah ni aku mesti ingat k***k dia yang dikatakan bercinta dgn putera dubai. Bertahun budak tu translate poem fazza kumpul fans tunjuk bukti

Niway statement jaber ni cuma bersetuju secara cynical dengan kenyataan budak tadi. Bukan dia tunjuk pandai


Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 18-5-2020 01:12 PM
mix ape dia ni?
rakyat malaysia dah ramai kategori "lain2" skrg ni

Bapak dia lybia tak silap
Jabir ni zaman sekolah hensem betul
Sekarang dah cengkung apa cerita
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:58 PM | Show all posts
budak2 uni ni buat ape je masa praktikal? tu pun leh dijadikan pengalaman keje jugak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list