Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3548
View
42
Reply

Hidung Anak Farhan Dimasuki Manik, Panik Dibuatnya!

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2020 12:49 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi Farhan cemas apabila mendapati sebiji manik memasuki hidung anaknya, Orkeyd Fatheema, yang berusia 2 tahun.


Bintang Akademi Fantasia musim ke-4 (AF4) itu hanya menyedari tentangnya selepas Orkeyd mengadu ada sesuatu di mulutnya.


Foto: Gempak


"Selepas selesai solat Asar semalam saya sedar manik tasbih berterabur kerana kedua-dua anak saya berebut dan menariknya sehingga talinya putus.

"Jadi saya pun kutip lah semua dan buang. Mereka pun main macam biasa seperti tiada apa yang berlaku.

Foto: IG


"Malam tu selepas makan, Orkeyd tunjuk ada sesuatu di gigi dia. Jadi suami pun baringkan dia untuk lihat di dalam mulut tapi kebetulan ternampak sesuatu dalam hidung dan ia adalah manik tasbih tu.

"Saya terus cemas sebab ia pertama kali kejadian ni berlaku pada anak-anak saya. Saya guna pelbagai alat untuk keluarkan manik tu tapi tak berjaya kerana ia tersekat," katanya kepada Gempak.



Foto: IG



Orkeyd kemudiannya dibawa ke hospital dan doktor berjaya mengeluarkan manik tersebut.


"Doktor kesan hanya ada satu biji di dalam hidungnya tetapi doktor meminta kami datang semula ke hospital jika dalam masa tujuh hari nafasnya berbau dan dia sudah tidak aktif atau ada sebarang perubahan yang berlaku.

"Alhamdulilah, sekarang ni Orkeyd nampak baik-baik sahaja dan ceria seperti selalu,"tambahnya. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-8-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca tajuk sepintas lalu,ingatkan anak daie farhan td..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik cepat discover
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 01:42 PM | Show all posts
Panik-panik pun sempat ambil gambar yedak? Kelesss
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 02:07 PM | Show all posts

agak tinggi anunya...ke iols yg silap paham..

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
lainnya muka sheols skrg..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila last farhan ni ada tred kt cari ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 02:40 PM | Show all posts
Baca tajuk sepintas lalu,ingatkan anak daie farhan td..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 02:42 PM | Show all posts
Sora dia sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ejaan nma ank xmau klah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 03:02 PM | Show all posts
tikusmontok replied at 14-8-2020 02:07 PM
agak tinggi anunya...ke iols yg silap paham..

Perasan juga tapi rasanya macam kesalahan otongan baju tu.  

Sebelum post gambar ni takkan tak perasan ada benda cacat tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 03:05 PM | Show all posts
anak sedara komot masukkan gabus bulat. tersekat kat hidung. tutup sebelah lubang hidung pastu hembus kuat2
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 14-8-2020 03:02 PM
Perasan juga tapi rasanya macam kesalahan otongan baju tu.  

Sebelum post gambar ni takkan tak  ...

Akk ingt tali bra..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 03:40 PM | Show all posts
Tak try sedut guna mulut ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik llaki dia nama bkn main Western, muka leluhur trisna
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nama orkid fatimah tp ejaannya pusing2.

skrg mmg trend eja nama huruf berulang ye.

mula2 double AA sb nk bg ikut makna dlm arab.

pastu skrg merapu2 aku tgk. kawan aku nama adalia tapi eja double A, pastu bubuh E, pastu letak I, double Y - aadaleiyyaa... peningnya esok cikgu nk tulis
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemon laaa Sepol....citer falat cam ni pon ko jadik kan thread ke, gilaa?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampun ejaan nama anak kau kbat sangat.sian dia nanti habis semua sijil sekolah x laku sebab cikgu salah eja nama
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawa anak dia...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 14-8-2020 03:44 PM
Adik llaki dia nama bkn main Western, muka leluhur trisna

Khir alexander?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list