Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3032
View
52
Reply

[Cinta] rasa ditipu hidup2

[Copy link]

Author: huJanBaTu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-4-2021 07:09 PM | Show all posts |Read mode
aku tulis ni bukan nk dengar nasihat orang
aku tulis sbb aku geram dan bengang yg teramat yer

aku kenal dgn lelaki ni dekat med sos
mula2 dia cakap umur dia 45 ke 47 camtu la
aku pun ok la..takde la tua sangat
boleh terima lagi sebab dia kata dia duda mati bini

so one day dia ajak jumpa
dalam borak2 tu dia citer dia pernah bwk anak2 & cucu (masa tu mata aku dh terbeliak)
cucu? oh dia kata anak dia kawin awal lepas belajar terus kawin
watever lah aku bukan nk serius sangat pun time tu

so masa berganti bulan etc
and aku pun rapat gak la dgn dia
dia pun layan aku baik lelama aku pun cairlah (ye aku perempuan yg lemah)

one day.. dia berubah sikap. aku whatssap tak reply. aku call tak berjawab
yg lagi tragiknya..bila aku call terus masuk voice mail (so dia blocked nombor aku yerr!!)
masa tu aku terfikir, eh aku ada buat salah ke? so aku pun msg cakap minta maaf & kalau boleh nk la jumpa etc.
tapi msg aku cuma single tick!! what the hell. tak cukup blocked kt fon siap pakej sekali dgn blocked kat whatssap.
aku sabar lagi
aku try call pakai no opis aku sendiri.
dia angkat la..
aku tanya kenapa ni? tetiba block no etc..dia jawab.. bz. banyak kerja.
and aku tanya lagi apa masalah cuba cerita la kan
terus letak tepon
aku punya bengang tahap nk drive g opis dia and tercongok depan situ sampai dia kuar (sangat tak puas hati bila tetiba org layan kita mcm sampah!)
tapi aku tak buat la.

so after few days tetiba dia msg cakap nk jumpa ajak kuar lunch sbb dia kata petang tu nk balik kg.
aku pun mcm oh ok la jom la jumpa.
masa kuar lunch tu dia mcm restless. mata dia meliar tengok sesuatu.
then aku tanya lah.apahal ni? dok tgk sapa?
baru nk bukak mulut cakap ex dia ada dalam kedai tu sbb area ni mmg area tempat kerja ex dia.
aku pun ok lah whatever lah. benda dh sudah kn. and aku tk toleh pun tgk ex dia tu

so mlm tu bila dia gerak balik kg dia pun msg aku cakap nk gerak dah.
aku reply ok safe drive & dia tak jwb langsung
pagi ke esokkan nya pun langsung tak jawab & msg tu left unread yer
(before ni kalau dia balik selang 40min update dia kat location mana sekian2 etc)

nk dijadikan cerita..aku rasa ni pun Tuhan yg bagi gerak hati kat aku
bila aku ingat2 balik dia cakap ex dia ada contact balik 2 minggu lepas
pada masa yg sama 2 minggu lepas pun dia start buat perangai
BOOM!
bila aku cantum2 puzzle semua..rupanya ex dia kat kedai makan tu bukan terserempak
dia purposely bawak aku kt situ sebab nk tunjuk kt ex dia
Jantan hanat !!!


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-4-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sial nye perangai..
Ckap berlilit, main2 kan perasaan org..
Biar dia je yg arwah.. kne langgar lori..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 07:14 PM | Show all posts
Edited by huJanBaTu at 6-4-2021 07:24 PM

so malam tu aku confront dengan dia
aku cakap..kalau tak nk kat aku
bagitau aku
aku boleh terima
aku dh dewasa
i will not beg people to stay
i hv my own pride
if u want to leave then leave..simple

yg aku bengang tu sebab masa dia berubah sikap dia buat aku risau 2-3 hari fikir kenapalah dgn dia? sakit ke? kene covid ke?
rupanya... tengah memadu kasih dgn ex dia (mak jan anak 2).
so untuk mengelakkan kantoi etc..dia block aku siap2
pastu dh pening tatau nk pilih yg mana
eh BODOH
kalau ko dah block aku semata2 nk jaga hati org tu
itu maksudnya ko dh pilih dia
because pada ko lagi penting jaga perasaan dia dari perasaan aku

aku cakap kt dia
dulu clash sbb org tu curang dgn ko
pastu ni org tu datang balik ko pun terima dgn hati yg terbuka
aku yg selama ni melayan ko baik ko campak macam sampah
semata apa? nafsu? sebab mak jan tu boleh bg lebih lagi?
ke sebenarnya ko plan nk berkawan dua orang serentak? senang nk pilih nanti.
buat aku macam takde perasaan.
buat kt aku camni jangan lupa dia pun ada anak perempuan tak kawin lagi
fikir itu je la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 07:16 PM | Show all posts
lepas tu dia msg pujuk2 tanya kabar aku wat bodo
aku tak reply & aku tak seen pun msg dia

wateverlah

perasan terpaling hensem bila boleh pilih antara 2 pulak

padahal masa kt kedai makan tu siap pakej kutuk ex dia dulu curang etc
cakap ex dia curang tp bila bercinta balik blok no aku semata nk jaga hati org tu

BOLEH BLAHHH !!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertabah la TT...
Tak payah cari jawapan kenapa dia singkirkan u..
Hidup mesti diteruskan.
Semoga bertemu cinta hati baru...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Jantan mcm ni xlayak nk dpt sis..sis better move on laa..dah laa tua kot jantan tu,mmg xsesuai lgsg dgn sis..

Cri org lain je..xperlu kusut kepala..my experience lps ai ditipu oleh ex,mmg ai angkt kaki je..y ada skrg pn kalau dia bt hal,ai xkesah daa..lgpn ai boleh tanggung diri,xde jantan pn xkesah laa drpd ada jantan tp bt sakit kepala n sakit hati..ai mmg bg warning awal2,kalau dia nak,tnjuk kesungguhan,kalau xnak bgtaw sbb ai xnak stay dgn relationship y sia2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 07:28 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 6-4-2021 07:19 PM
Bertabah la TT...
Tak payah cari jawapan kenapa dia singkirkan u..
Hidup mesti diteruskan.

aku memang takmo dengar pun explaination dia

sebab kita bukan budak2
dah dewasa

kita dh reti time org nak
and time orang tak nak

tapi aku tak suka sikap dia yg buat aku mcm spare part
wah banyak cantik

aku angkat kaki
flip my tudung and blah

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 07:33 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 6-4-2021 07:21 PM
Jantan mcm ni xlayak nk dpt sis..sis better move on laa..dah laa tua kot jantan tu,mmg xsesuai lgsg  ...

ye memang tak layak untuk dilayan
walaupun bila kuar org tgk aku mcm dating dgn bapak sendiri


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 07:35 PM | Show all posts
semoga mak jan anak 2 tu curang lagi dengan orang lain pulak
padan muka dia untuk kali kedua

mak jan tu tak bersalah

jantan hanat ni yg bersalah !!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 07:35 PM | Show all posts
saya undi lori
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 07:38 PM | Show all posts
lattehazelnut replied at 6-4-2021 07:13 PM
Sial nye perangai..
Ckap berlilit, main2 kan perasaan org..
Biar dia je yg arwah.. kne langgar lo ...

kene langgar lori pastu tempang

rasakan sedap sangat menipu org yer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 07:41 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 6-4-2021 07:21 PM
Jantan mcm ni xlayak nk dpt sis..sis better move on laa..dah laa tua kot jantan tu,mmg xsesuai lgsg  ...

ye betul
dh usia 30++ ni bagi kata dua je senang

at one point in our life
penat nk jaga hati orang
hati kita sapa nak jaga ?
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kaoru44 at 6-4-2021 08:26 PM

I prnh jmpa org mcm ni..
Dia yg mula2 nk kenal i..
Pdhl skali jmpe je..beria dlm fb ig dia mncari..
Dh bkwn tu..tiap2 ari call..ckp psl kawen psl jodoh..
I jujur ckp..i bukan jnis yg akn start msj or call llaki dulu..
Dr dulu lg..dlm 3bulan kenal dia snyap then tbe2 kata dia keliru..
Xthu nk pilih sape..ppuan yg dia minat time bljr dulu nk balik dkt dia..
Dulu ppuan tu xnk sbb dh ada bf..
Dia acah2 nk kawen dua2..choi sgt..
Keje bukan hebat pun..then duk kata dia ksian sbb ppuan tu dh nk masuk umur 30..i ni muda lg dia ckp..
I pun suruh dia pilih ppuan tu je la..dh kteorg pun kenal 3bulan je..
Tbe2 dia mcm xpuas ati..kata yg dlm hati dia mmg ppuan tu lebih lg..siap bg percent2..
Tolong lahhhh...xlama tu dia kawen..
I still single je..mls plak nk kenal2..kang terkena ngn llaki mcm tu..bazir masa je..sedar x sedar 4thn dh blalu..
Mmg dh buang cnct dia..tp thn lpas i install telegram..tbe2 je masuk msj..bila tgok gmbr..llaki tu..
Mmg xbuka..padam je terus..nk tnya khbr2 pehal..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
huJanBaTu replied at 6-4-2021 07:35 PM
semoga mak jan anak 2 tu curang lagi dengan orang lain pulak
padan muka dia untuk kali kedua


ye betul..masa tu biar padan dengan muka jantan tu...jantan memang kalu dia nak ex dia..terkejar2 dia mengekor kesana sini...agak tak pakai otak dah tua menipu orang lagi permainkan perasaan orang. Kita doakan seikhlas hati tt bertemu jodoh pada tahun ini dengan lelaki yang lebih baik, dapat jaga dan memahami tt..Aminn

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh cop..so umur dia mmg 45/47 or mmg lagi tua sbnrnya??
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini dia mmg dh passed away lah kiranya?
Itu mmg btol?
Lps tu dia kapel dgn mak jan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Cece1234 replied at 6-4-2021 08:55 PM
Eh cop..so umur dia mmg 45/47 or mmg lagi tua sbnrnya??

lagi tua.. bila dah borak2 bnyk kali baru nk bgtau lahir tahun 1968. dah  53. tapi masa memula kenal cakap umur 47.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Lengkong replied at 6-4-2021 08:28 PM
ye betul..masa tu biar padan dengan muka jantan tu...jantan memang kalu dia nak ex dia..terkejar2  ...

aminn.. tq. semoga makbul doa sis.

masalahnya si tua bengap ni tamak. ingat boleh makan dua dua. makan kiri kanan kenyang la. dh nak sangat mak jan anak 2 tu ko bela la.. jangan plak merungut nantu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 6-4-2021 08:24 PM
I prnh jmpa org mcm ni..
Dia yg mula2 nk kenal i..
Pdhl skali jmpe je..beria dlm fb ig dia mncari. ...

terpaling menyampah dgn jantan/ birah yg terfeeling keliru nk pilih antara 2. eh bodoh lah. make up your mind. jangan tamak & mainkan perasaan org
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 6-4-2021 09:03 PM
Bini dia mmg dh passed away lah kiranya?
Itu mmg btol?
Lps tu dia kapel dgn mak jan?

yg ni mmg betul. mmg org umah dia meninggal kanser usus tahun 2018/2017 mcm tu. so lepas wife dia meninggal dia ada la kawan a few. tapi paling lama dgn mak jan ni lah kot.. ntahlah aku ni jenis tak suka nk ungkit kisah2 silam org. nk cerita aku dgr. tak nk cerita aku tak tanya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list