CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7589|Reply: 18

Nelayan Pantai Siring tangkap buaya tembaga 500kg

[Copy link]
Post time 17-4-2024 05:16 PM | Show all posts |Read mode






JASIN – Penduduk di Pantai Siring dekat sini gempar apabila sekumpulan nelayan berjaya menangkap seekor buaya tembaga seberat lebih 500 kilogram (kg), pagi tadi.


Beberapa klip video berkaitan kejadian turut tular di media sosial memaparkan sang bedal itu ditambat menggunakan tali di pesisir pantai dipercayai bagi menunggu tindakan lanjut daripada pihak Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan).


Turut hadir di lokasi adalah sepasukan bomba daripada Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Merlimau bagi memberikan bantuan awal.


Komander Operasi Penguasa Bomba Kanan II, Mohd. Suffian Abu Bakar berkata, panggilan kecemasan diterima pada pukul 12.06 tengah hari tadi.


“Jentera sampai pada pukul 12.17 tengah hari dan mendapati seekor buaya tembaga sepanjang lima meter telah berjaya ditangkap oleh nelayan di kawasan itu.


“Pasukan bomba telah berhubung dengan Perhilitan berkaitan penangkapan tersebut dan kami sedang berbincang mengenai pengangkutan bagi membawa haiwan tersebut ke pusat konservasi,” katanya.


Terdahulu, salah satu klip tular video berdurasi 25 saat turut memaparkan beberapa penduduk kampung dilihat datang ke lokasi semata-mata bagi merakamkan gambar bersama haiwan pemangsa itu.


  



Sumber – KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-4-2024 05:22 PM | Show all posts
dulu ada sorang ex gefren bangkem ni ajak mandi pantai

bangkem cakap taknak sebab takut buaya

dia kata "eh mana ada buaya dekat air masin" sambil gelak2 kat bangkem di samping teman2 kami yang lain

haaa ini buktinya

jap bangkem tengah cari profile facebook dia jap, nak share kat dia berita nih
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 05:25 PM | Show all posts
kemain la mokcik tu duduk atas belakang buaya nak bergambar..kena libas ngan ekor tak pasal je
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kalau buat gulai kari boleh kasik makan 1 kampung 500 orang penduduk.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
jejai replied at 17-4-2024 09:25 AM
kemain la mokcik tu duduk atas belakang buaya nak bergambar..kena libas ngan ekor tak pasal je

Tu la. Boleh dia tayang bontot gitu kat kamera yang nak ambik gamba jejanz tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Binatang prehistoric.
Konpiden meno duduk atas boye.
Ekor saje lg beso dr badan mokcik.
Haih.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 17-4-2024 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 17-4-2024 05:22 PM
dulu ada sorang ex gefren bangkem ni ajak mandi pantai

bangkem cakap taknak sebab takut buaya

Alang2 tu share kat sini sekali profil dia.. voley kami tau taste bangkem tinggi ke dak..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Boya ni nnt letak masuk dlm taman boya ka apa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-4-2024 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Besaunya.



Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh makin pemes lah pantai siring lps ni. Dah lama x pegi wpun dekat dgn rmh.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 07:09 PM | Show all posts
boya 4 kaki ni tak heran

nak boya darat 500kg hat 2 kaki.. baru la heran

obese2 pun berbisa
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 07:21 PM | Show all posts
hawau betul.. kat mana2  ada buaya
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalu Pengkalan Balak atau PD tu boleh la agak dia mari Sg.Linggi.
Yg ni... mari Sg.Rambai ke acaner.

Paper ni kata 500kg.
Paper lain kata 2 tan.
Paper omputeh kata setan (1 tan bukan syaitan).
Mana satu betui ni mat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 12:52 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 17-4-2024 06:42 PM
Alang2 tu share kat sini sekali profil dia.. voley kami tau taste bangkem tinggi ke dak..

bangkem dah tengok tadi
last update status 17 mac 2016, yakni kebetulan 7 hari selepas putus ngan bangkem

status terakhir letak gambar teddy bear hitam putih tengah nangis pastu ada pisau kat sebelah teddy bear tu

pastu dalam komen ramai orang ucap innalillah dan sedekahkan al fatihah

bangkem tak tau kenape, maybe ada ahli keluarga ex gefren bangkem tu yang meninggal kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 18-4-2024 12:52 AM
bangkem dah tengok tadi
last update status 17 mac 2016, yakni kebetulan 7 hari selepas putus ngan  ...

Salam takziah kpd keluarga dia..

Now takde bukti taste bangkem
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:53 AM | Show all posts
kena cek sekitar pantai/laut tu
mesti ada partner, suku sakat jgk tu

rare ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 10:08 AM | Show all posts
ee MAKCIK TU kemain begambo kat ekor boya tu ek
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 05:01 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 18-4-2024 03:05 AM
Salam takziah kpd keluarga dia..

Now takde bukti taste bangkem

taste bangkem tak la tinggi sangat

dapat yang cenggini pon cukuplah

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 18-4-2024 05:01 PM
taste bangkem tak la tinggi sangat

dapat yang cenggini pon cukuplah

Tolong la bangkem.. prasan tahap petala langit 7..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 74296 Replies : 2984
Teka teki botol
syidapink88Teka teki botol
Views : 73366 Replies : 315
Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "saya kecewa dengan prestasi kerja kamu". Apa yang korang nak jawab?
admin6Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "say
Views : 4144 Replies : 4
Novel yang berbekas di hati anda
fahdramliNovel yang berbekas di hati anda
Views : 57323 Replies : 183
Tiru meniru time skolah
XimTiru meniru time skolah
Views : 14385 Replies : 84
Jangan ketawa!
akuchentaJangan ketawa!
Views : 9917 Replies : 52
Siapa Pernah Jadi PM, Angkat Tangan
KurexSiapa Pernah Jadi PM, Angkat Tangan
Views : 16536 Replies : 51
Expectation vs Reality
Lavender85Expectation vs Reality
Views : 7865 Replies : 57
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 196805 Replies : 4558
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23791 Replies : 156

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 02:07 AM GMT+8 , Processed in 0.305108 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list