CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4928|Reply: 23

"Artis yang takut disaman kalau tak promosi produk Israel, anda pengecut & tak berprinsip!…” - Dai Fuad

[Copy link]
Post time 15-5-2024 10:49 PM | Show all posts |Read mode




Baru-baru ini, tular satu gerakan digital yang dilakukan untuk memboikot para selebriti yang berdiam diri serta tidak menyebarkan kesedaran mengenai Palestin.


Gerakan digital berkenaan dikenali sebagai ‘Blockout 2024’ yang turut menyenaraikan beberapa artis tempatan dan pempengaruh media sosial seperti Dahlia Rizal, Mira Filzah, Scha Al Yahya, Meerqeen, Nadhir Nasar, Daiyan Trisha dan ramai lagi.


“Anda Pengecut Dan Tidak Berprinsip…”


Isu berkenaan turut mendapat respon oleh pendakwah, Ahmad Fuad Mohamad Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Dai’ Fuad Mokhtar yang tampil memberi teguran secara terbuka buat para selebriti menerusi hantarannya di Instagram. Tegasnya, artis yang takut disaman jika tidak promosi produk yang menyokong Israel adalah pengecut dan tidak berprinsip.


“Kepada artis yang takut disaman kalau tidak promosi produk yang menyokong Israel. Ketahuilah, anda pengecut dan tidak berprinsip.”-tegas Dai Fuad


Menggesa pihak terlibat untuk membatalkan kontrak bersama produk yang menyokong Israel, Dai Fuad berpendapat biar iman ada di dada pula bersuara untuk menjaga tabung rezeki masing-masing.


“Batalkan kontrak, kali ini biar iman ada bersuara untuk menjaga tabung rezeki anda. Our people menggadaikan nyawa mereka untuk agama.”-tulis Dai Fuad lagi


Baru-baru ini, pelakon, Daiyan Trisha tampil memberikan penjelasan selepas dikatakan tidak memberikan kesedaran kepada orang ramai mengenai apa yang sedang berlaku di Palestin.


  



Jelas Daiyan, setiap individu mempunyai cara yang tersendiri serta tampil memuatnaik bukti sumbangannya kepada beberapa pertubuhan bukan kerajaan bagi membantu rakyat Palestin.


Sumber : Murai.my
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2024 10:59 PM | Show all posts
FB tak boikot ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
So siapa kita nak boycott ni?

Sila give me updated list

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 11:41 PM | Show all posts
dah tu ngko ke yang nak tolong bayorkan duit saman tu sis? sembang lah kau tau lah artis tu nak deal dengan sponsor dia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 12:18 AM | Show all posts
israel tersenyum jah tgk ummah isley bergaduh sebab IG artis...
musuh sebenar deme tak nampak...

Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayra Messi tu sedara mara footballer tu ke?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-5-2024 07:29 AM | Show all posts
jangan sampai isu ni jadikan korang bergaduh2 bagai..
btw tgk list nama tu, no 13 tu lawak hahaha siap ada gelaran lagi
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang blockout dia gi blackout kan... Sabo je la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 07:37 AM | Show all posts
Blockout 2024 ni sebenarnya untuk geng met gala sebab serangan besaran israel sama dengan masa met gala mcm sudah dirancang.Tambah si HB boleh buat hashtag let them eat cake mcm memerli prg palestin.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:17 AM | Show all posts
sleepandream replied at 16-5-2024 12:18 AM
israel tersenyum jah tgk ummah isley bergaduh sebab IG artis...
musuh sebenar deme tak nampak...:lol ...

tu hari tu aku pown kata lagu ni..


tah2 nya disebalik blockout movement ni pown yahudi israel sendiri.. nak melaga2 kan umat islam...


dorg bukan attack musuh ngan senjata jer... strategy halus pown berlambak...




Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:34 AM | Show all posts
takbirrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 10:39 AM | Show all posts
ardent91 replied at 16-5-2024 08:17 AM
tu hari tu aku pown kata lagu ni..

soalan ni ot ...

kenapa kena eja pown....pown...

kan lg mudah pun....pun......

kau pun..........


Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak Nubhan kelek beg LV
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 02:09 PM | Show all posts
BellaThePrinces replied at 16-5-2024 10:39 AM
soalan ni ot ...

kenapa kena eja pown....pown...

adk aq ske s'ngat klaw dye t'ng0k 100 plu$..

kau rasa....

baru td google psl 100 plus xde gas
jumpa ayat yg komen tulis ayat kt atas tu
ni link:
https://m.facebook.com/my100plus ... 38608688931/?type=3
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 02:24 PM | Show all posts
sama la gak kau pengecut tak tegur geng sendiri buat perkara mungkar dilaknat
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 05:08 PM | Show all posts
Diamlah lahnat! Ko punya rezeki pon hasil jaja air liur pasal agama je, nasib Msia ni ramai muslim, tu yg ko sedap menghencap pasal rezeki org lain
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 16-5-2024 06:09 AM
adk aq ske s'ngat klaw dye t'ng0k 100 plu$..

kau rasa....

Semoga ejaan Rabiatul Adawiyah dah bagus skunk.

Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenape retis2 malaya takut kena blackout?
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Diamlah babi
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 05:55 PM | Show all posts
BellaThePrinces replied at 16-5-2024 10:39 AM
soalan ni ot ...

kenapa kena eja pown....pown...

"pun" tu kedengaran baku sangat

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Sejauh mana 'old school'nya anda..
fahdramliSejauh mana 'old school'nya anda
Views : 56228 Replies : 149
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 196999 Replies : 4559
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 30625 Replies : 167
(QUIZ) Which Disney Princess Are You Based on What You Eat?
Ladyreverie(QUIZ) Which Disney Princess Are You Bas
Views : 26655 Replies : 100
Aneka Salad Yang Mudah & Menyihatkan
simpletongohAneka Salad Yang Mudah & Menyihatkan
Views : 4964 Replies : 29
Classic Butter Cake
Markonah_7Classic Butter Cake
Views : 4435 Replies : 30
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 74296 Replies : 2984
Teka teki botol
syidapink88Teka teki botol
Views : 73366 Replies : 315
Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "saya kecewa dengan prestasi kerja kamu". Apa yang korang nak jawab?
admin6Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "say
Views : 4144 Replies : 4
Novel yang berbekas di hati anda
fahdramliNovel yang berbekas di hati anda
Views : 57323 Replies : 183

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 03:00 AM GMT+8 , Processed in 0.075053 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list