Oleh Fyruz Hanna
Bagi anda penggemar makan biskut ataupun pembuat biskut. Pastinya anda tertanya-tanya bagaimana mahu menyimpan biskut supaya tidak mudah lemau. Bukan apa, biskut yang lemau akan merendahkan kualiti biskut walhal anda baru sahaja membuka daripada plastik/ atau baru sahaja membuatnya. Jangan terus kecewa, jom baca tips ini: 1. Sentiasa pastikan biskut anda telah sejuk sepenuhnya, sebelum menyimpan didalam bekas. JIka anda menyimpan ketika masih panas/suam ia akan membuatkan biskut anda lembik dengan cepat.
2. Jangan campurkan jenis biskut ke dalam satu bekas yang sama. Ini kerana setiap biskut mempunyai adunan yang berbeza jadi ia akan melembutkan biskut yang lain. 3. Simpan biskut dalam bekas kedap udara bagi menjaga kelembapan. 4. Jika biskut anda jenis cepat lembut, simpan bersama dengan hirisan epal, dan buang epal ketika anda membuka bekas terbabit. 5. Jika biskut tetap juga lemau, bakar didalam oven selama 5 minit dengan 300 darjah. Selamat mencuba, kini tiada lagi biskut lemau dalam simpanan anda. -CARI Infonet.
|
15
Bagus |
15
Marah |
6
Terkejut |
15
Sedih |
14
Lawak |
9
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
imransulaiman: Hirisan epal hijau tu macam mana tu??
ADVERTISEMENT