Oleh Adib ZA
Cucur yang digoreng panas-panas, dihidang dengan kopi o atau teh o panas, memang sangat mengujakan. Lebih-lebih dinikmati bersama anak-anak pada hujung minggu. Jom cuba resipi mudah ini, namun kali ini kita tampilkan kelainan dengan menggunakan isi ketam sebagai 'penyedap' rasa. Bahan-bahan: 400gm tepung naik sendiri 150ml air 100gm isi ketam | dihancurkan
3 tangkai kucai | dipotong kecil 1 biji cili merah | dicincang halus 1 biji bawang besar | dimayang halus 1 biji telur 5gm soda bikarbonat Garam secukup rasa Cara-caranya: 1. Satukan semua bahan cucur di dalam mangkuk besar dan kacau rata. Jika adunan terlalu lembik tambah sedikit tepung dan jika terlalu kental tambah sedikit air. 2. Biarkan adunan cucur selama 10 hingga 15 minit. 3. Panaskan minyak yang banyak. Sudukan sesudu besar bancuhan cucur dan goreng hingga keperangan. Toskan. 4. Hidangkan bersama sos pilihan. - CARI Infonet Sumber resipi: Rasa.my |
16
Bagus |
16
Marah |
18
Terkejut |
8
Sedih |
10
Lawak |
6
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT