Oleh Adib Za
Sayur-sayuran hijau memang tak boleh simpan lama dalam peti sejuk. Jika anda ada lebihan sayuran yang belum dimasak, apa kata anda buat bancuhan tepung untuk goreng sayur celup tepung. Yang paling enak ialah sayur bayam. Boleh dimakan begitu sahaja atau dimakan dengan nasi panas. Memang terangkat. Cubalah! Bahan-bahan: Daun bayam secukupnya 10 sudu besar tepung beras 3 sudu besar tepung jagung 2 sudu besar serbuk kari Garam secukup rasa
Air secukupnya Minyak untuk menggoreng Cara-cara: Ambil daun bayam yang lebar-lebar, cuci bersih, ketepikan. Campurkan kesemua tepung, serbuk kari dan garam ke dalam mangkuk, tambah air dan gaul hingga adunan sebati. Adunan tepung jangan terlalu cair atau terlalu pekat. Panaskan minyak, celup daun bayam ke dalam adunan tepung dan goreng hingga daun tadi garing. Siap di hidang. - CARI Infonet Sumber resipi: Blog Sweet Mama Dapur Kecil |
9
Bagus |
16
Marah |
22
Terkejut |
17
Sedih |
17
Lawak |
19
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT