CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Mudahnya Nak Buat Pisang Goreng Rangup Persis Di Gerai

30-5-2016 05:54 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 11315| Komen: 10

oleh Adib Za


Kecewa bila pisang goreng yang dibuat di rumah tak sedap dan serangup seperti yang dijual di gerai?



Jangan sedih, apa kata anda cuba petua mudah ini, seperti yang dipetik menerusi blog Petua Dapur.





Cara-caranya: 

1. Masukkan sedikit tepung kastard yang dicampurkan ke dalam tepung gandum. 

2. Apabila kedua-duanya sudah dibancuh sebati, masukkan pisang ke dalamnya dan goreng seperti biasa.

3. Enak dimakan panas-panas, sambil cicah kicap cili. Memang ummp! 


Selamat mencuba! - CARI Infonet


Sumber foto Carian google


17

Bagus
13

Marah
15

Terkejut
10

Sedih
14

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote FARRAZOOL 30-5-2016 06:02 PM
Tepung custard rupanya
Quote FARRAZOOL 30-5-2016 06:02 PM
Tepung custard rupanya
Quote jazaa100 30-5-2016 06:22 PM
tak bubuh straw ke?...
Quote Lagubestbest 30-5-2016 06:48 PM
Kalo nak buat nugget rangup macam ayamas tu..

Gaul (1) Ayam potong kiub dengan (2) Garam sikit dan (3) Serbuk kunyit sikit. Kemudian golek-golek ayam atas (4) tepung, kemudian celup dalam (5) telur (yang dah ditambah sikit air & kacau), kemudian golek-golek atas (6) biskut kering (yang dah dihancurkan macam breadcrumbs). Deep fried dan siap. Rasa dia sedap sangat, tapi jangan biar berjam-jam, nanti lemau tak sedap pulak.
Quote prettyuglybabe 31-5-2016 12:38 PM
boleh guna ke tips tepung kastard ni klu guna tepung tempura?
selalu buat terung tempura tapi lembik pulak jadinya..
Quote purpledesire 3-6-2016 10:18 PM
Boleh cuba nie..thanks tt
Quote nanajo 14-7-2016 05:42 AM
Nana selalu campur tepung gandun dgn tepung beras + tepung jagung. Mmg rangup. Nanti nak cuba, tgk mana lagi bagus
Quote Jajabeans 14-7-2016 01:36 PM
resipi arwah nenek aku, tepung beras, tepung gandum, kelapa parut ckit, serbuk kunyit, letak kapur ckit, letak garam ckit. mmg terbaik
Quote misscendol 6-8-2016 08:28 PM
Tepung custard rupanya
Quote qiqi 6-8-2016 09:20 PM
Mak aku ckp gaul tepung guna air suam lepas tu uli

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-11-2024 06:36 AM GMT+8 , Processed in 0.033789 second(s), 24 queries , Gzip On, Redis On.

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top