Lazat benar rasanya bila dapat makan roti yang disapu jem atau roti yang dicicah kaya. Lebih-lebih lagi bagi anda yang pernah mengunjungi Boat Noodle, pasti pernah merasai kenikmatan rasa roti kukus yang dicicah dalam sangkaya yang lemak dan berkrim.
Tidak perlu bersusah payah lagi ke sana semata-mata mahu menikmatinya, boleh buat sendiri di rumah. Cuba resipi ini. Bahan-bahan: Santan (200ml) Susu sejat (2 cawan) Susu Pekat (2 sudu besar) Gula Melaka (1/2 keping) Gula Pasir ( 2 sudu besar)
Telur (1 biji) Tepung Jagung (2 sudu besar) Daun Pandai (8 helai) Pewarna Hijau (1/2 sudu kecil) Cara-cara 1. Tumbuk atau kisar daun pandan 2. Tapis air pandan 3. Satukan semua bahan dalam periuk kecuali tepung jagung. Kacau rata 4. Bila gula melaka dah cair tambah tepung jagung. Kacau rata sampai pekat likat. Siap 5. Boleh hidang bersama roti yang dah dikukus 5 minit 6. Bila nak hidang, tambah susu cair dalam sangkaya tadi Mudah sahaja rupanya untuk membuatnya, sesuai dihidangkan ketika jamuan bersama keluarga dan rakan-rakan. Puas hati, malah boleh makan berulang kali dan cicah sepuas-puasnya. Selamat mencuba! -CARI Kredit resipi: Falia shazana
|
32
Bagus |
11
Marah |
29
Terkejut |
18
Sedih |
38
Lawak |
31
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
mongoose_kidz replied at 17-3-2017 07:23 AM
dapnye...kalu beli da 7 hinggit satu set..x puas mkn lak tu..
nnt boleh buat sndiri
ADVERTISEMENT