Lauk pantang diberi nama. Ia merupakan lauk ekspres untuk mereka berpantang. Gabungan bawang kecil bawang putih, halia dan ikan bilis. Bahan yang digunakan pula memang baik untuk kesihatan, memanaskan badan dan sebagainya.
Anda boleh makan seisi keluarga, jika tiada yang berpantang pun tak mengapa kerana ia sememangnya enak dan juga berkhasiat. Jom cuba! Bahan-bahan digoreng:
1) Bawang kecil hiris nipis. 2) Bawang putih hiris nipis. 3) Ikan bilis. 4) Halia hiris nipis. Bahan perasa: 1) Lada hitam disangan & ditumbuk halus. (secukup rasa) 2) Garam halus. (secukup rasa) Cara-caranya: 1) Goreng dahulu bahan-bahan di atas secara berasingan. 2) Kemudian, gaulkan kesemuanya sehingga rata. 3) Simpan di dalam bekas kedap udara. Sedia dimakan dengan lauk ikan goreng, sayuran dan sebagainya. - CARI Kredit resipi: Aliyaa Malek |
7
Bagus |
8
Marah |
18
Terkejut |
9
Sedih |
12
Lawak |
7
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Andyscenes replied at 8-11-2017 01:35 PM
Aku x mkn bawang putih
sinalegna replied at 8-11-2017 01:59 PM
Aha.. Found u vampire
Andyscenes replied at 8-11-2017 01:35 PM
Aku x mkn bawang putih
barfi replied at 8-11-2017 03:18 PM
Halia dan bawang putih tu macam tak menyelerakan la. Harini pantang day 22. Dah makan nasi ayam beli ...
apedehal replied at 8-11-2017 07:16 PM
bawang putih kan bagus utk kesihatan..knp nya ramai xsuka
ADVERTISEMENT