Biasa kita kenal bubur pulut hitam je. Agak jarang mendengar tentang pulut hitam dijadikan antara bahan di dalam kek. Apalah agaknya rasanya kan? Apa kata jom cuba resipi kek pulut hitam yang mudah ini.
Resipi Kek Pulut Hitam Mudah BAHAN-BAHAN 250 gm gula kastor 200 gm marjerin cair ¼ sudu kecil garam 6 biji telur 1 sudu kecil emulsifier 200 gm tepung pulut hitam 2 sudu besar susu manis 1 sudu kecil serbuk penaik ½ sudu kecil serbuk vanila CARA MENYEDIAKAN 1. Satukan telur, gula, garam, emulsifier dan pukul hingga kembang. 2. Satukan tepung, serbuk penaik, dan serbuk vanila, anjak dan tuangkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan. 3. Tuangkan marjerin dan susu, adun lagi sehingga sebati. 4. Sapukan loyang dengan marjerin dan taburkan tepung. Lapik pada bahagian bawah loyang dan tuangkan adunan. 5. Kukus selama setengah jam. Selamat mencuba! - CARI |
19
Bagus |
12
Marah |
16
Terkejut |
16
Sedih |
17
Lawak |
18
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
laksmanabentan replied at 27-4-2018 03:32 PM
sedap... kalau kat Bandung ada dijual kek mcm nih..
da pernah makan kalau yg di jual kat Bandung tu ...
pearl.silver replied at 29-4-2018 07:40 PM
Emulsifier tu bkn ovalet ke
ADVERTISEMENT