Kuah cicah yang terdiri daripada bahan-bahan untuk membuat burger keju ini sangat mudah dan cepat disediakan. Kombinasi roti bijan pengganti tortilla sememangnya tepat dan menyelerakan!
Juadah untuk berkongsi ini sesuai dibuat untuk pelbagai jenis parti dan apa jua jenis keramaian. Bahan-bahan Roti burger Telur ayam Bijan 400g daging cincang, dimasak 2 sudu besar sos tomato 1/2 cawan krim masam 1/2 cawan mayonis 1 cawan keju krim
1 cawan keju parut (dibahagikan) 3/4 cawan daging bakon rangup (dibahagikan) Jeruk timun (dipotong dadu) Cara-Cara 1. Potong roti burger kepada dua bahagian dan penyekkan ia. Sapu kedua-dua bahagian roti dengan telur dan taburkan bijan. Kemudian potong lagi membentuk segi tiga. Letakkan dalam dulang pembakar dan bakar dengan suhu 180oC selama 10 minit sehingga keperangan. 2. Dalam sebuah mangkuk besar, campurkan daging cincang, ½ cawan daging bakon, sos tomato, krim masam, mayonis, krim keju dan ½ cawan keju cheddar. Letakkan dalam dulang pembakar dan tabur lebihan keju. 3. Tutup dengan kertas alumunium dan bakar selama 20 minit kemudian buang kertas aluminium dan bakar lagi selama 5 minit. 4. Tabur lebihan daging bakon dan jeruk timun. 5. Siap dan anda boleh nikmati ia bersama roti bijan tadi. Sedap kan? Kami yakin anda terliur tengok video di atas. Segeralah ke kedai runcit berhampiran, beli bahan-bahan di atas dan tunjukkan kemahiran anda di dapur! -CARI
|
23
Bagus |
13
Marah |
31
Terkejut |
38
Sedih |
29
Lawak |
22
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT