Tak pernah terfikir bahan untuk membuang brownies terdiri daripada terung. Nak tahu bagaimana rasanya, cubalah buat sendiri. Bahan-bahan 1 terung yang besar 225 g cip coklat separuh manis, dibahagikan 45 g coklat hitam, dipotong 6 sudu besar sirap maple 1 sudu teh ekstrak vanilla 3 biji telur 1 cawan tepung badam ¼ cawan serbuk koko 1 sudu teh garam kosher
Cara-Cara: 1)Panaskan ketuhar dengan suhu 180˚C 2)Kupas terung kemudian potong setengah. Buang biji dan potong lagi kepada potongan yang besar. Kemudian kukus selama 20 minit atau sehingga ia lembut. 3)Pindahkan terung ke dalam mesin pengissar bersama 110g coklat cip, coklat hitam, sirap maple dan ekstrak vanilla. Kisar selapa 3 minit sehingga sebati . 4) Pukul telur dalam mangkuk sederhana dan tambahkan tepung badam, serbuk koko dan garam. Kacau bersama. Tambahkan bancuhan teryng tadi kemudian masukkan baki coklat cip. 5)Pindahkan adunan ke dalam dulang ketuhar yang telah disapu minyak (bersaiz 20cm) dan ratakan atasnya. Letakkan coklat cip di atasnya jika mahu. 6)Bakar selama 35 minit. Kemudia sejukkan selama 20 minit sebelum memotong Siap, nikmatilah ia bersama rakan atau ahli keluarga! -CARI
|
8
Bagus |
17
Marah |
15
Terkejut |
17
Sedih |
14
Lawak |
15
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
meklalala: @chesfa restu tak resepi ni?
meklalala replied at 29-11-2018 09:20 AM
@chesfa restu tak resepi ni?
ADVERTISEMENT