CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Marissa Antara Pelajar Paling Berjaya Di Maahad Tahfiz As Sofa, Berjaya Hafal Enam Juzuk Al-Quran Dalam Tempoh Setahun

8-2-2024 10:32 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 21293| Komen: 152

Description: Biarpun dihambat kontroversi perkahwinan sebagai isteri kedua, kisah anak kepada pasangan selebriti, Norman Hakim dan Abby Abadi iaitu Marissa Dania Hakim ketika menuntut di Maahad Tahfiz As Sofa, Ser ...

Biarpun dihambat kontroversi perkahwinan sebagai isteri kedua, kisah anak kepada pasangan selebriti, Norman Hakim dan Abby Abadi iaitu Marissa Dania Hakim ketika menuntut di Maahad Tahfiz As Sofa, Seremban, Negeri Sembilan pada 2018 kembali menjadi sorotan warga maya.

Marissa, 19, yang juga pempengaruh media sosial dilaporkan menjadi antara pelajar yang berjaya menamatkan hafalan Qasidah Burdah Al Busiri yang terkandung 160 bait.

Lebih menarik perhatian, Marissa turut berjaya menghabiskan keseluruhan matan burdah terbabit di hadapan gurunya.

Marissa turut membanggakan ibu bapanya apabila berjaya menghafal enam juzuk al-Quran dalam tempoh setahun di maahad itu.

Ini bermakna segala yang dicita-citakan Abby untuk melihat anak-anakya menghafal al-Quran menjadi kenyataan.


"Saya juga berharap biar penuh ilmu di dadanya agar dia tidak lalai dengan suruhan agama Islam. Dania pula memang tidak ada minat dalam bidang seni sebab dia sangat pemalu orangnya," kata Abby dalam satu kenyataan bersama media. 

Sumber - HM Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kawaiichicken 8-2-2024 11:18 PM
cik chicken jee ke nmpak dlm gambar tu rmi2 dia yg pling cantik...pling menyerlah lah...untung cntik tapi silap pilih jln...
Quote apedehal 8-2-2024 11:19 PM
Hafal xfaham xjadi jugek
Quote anony-mous 8-2-2024 11:21 PM
Perlu ke berita mcm ni? Maksudnya x hafal enam juzuk pon xpe la klau end up begini sajork
Quote eSZack 8-2-2024 11:27 PM
Halah.... Jalang jugekkk
Quote bintangct 8-2-2024 11:33 PM
kawaiichicken replied at 8-2-2024 11:18 PM
cik chicken jee ke nmpak dlm gambar tu rmi2 dia yg pling cantik...pling menyerlah lah...untung cntik ...

ke sb dia cntik dia dpt jalan yg mudah drp cikgu?
tp iols terpikir gak dh dia pandai agama nk elak maksiat jd kawen la cpt wlpun langgar mak bapak.. ikut nafsu no1
Manusia ni selalu tewas dgn nafsu
Quote badai 8-2-2024 11:39 PM
Alhamdulillah.. sejuk perut ibu mengandung
Quote krustykrab 8-2-2024 11:42 PM
Dah tu kami kena buat apa ek?
Quote Perawankota 8-2-2024 11:43 PM
Ketaatan dia pada agamanya itu antara dia dgn agama dan tuhannya.. ada jer org yg taat pada agama, Tetapi tetap tak berbuat baik pada orang sekeliling, tak berlaku adik pada orang luar..
Quote Manusiabesa 8-2-2024 11:47 PM
UAi dh ulas ,kt thread ci. Meh aku tlg summarize apa uai kata tu. Kot2 korang xda masa nk p ke ci.
Markisa ni tgh buat 3 dosa. Yakni 3 dosa besar.
Bagi mak bapak sedih.
Bagi mak bapak malu trhdp msykrt.
Bagi mak bapak marah.

Gitu la bihkurang. Dosa tu bkn dosa kecik ye. Dosa beso.

Hope sblum raya ni sempat la smua ni gather2 bermaafan balik.

Aku ni nk pesan 1 benda je.. kt korang sapa yg byk masa..cuba p stalk ig mama bakyah...mcm aku.. aku spot 2 benda kt ig dia... 1st... badan darda tu aku geram. Cekang montok ketul2 mcm terlebih mauripan...baju apa dipakai smua ketat lemak terjojol isshg geram mcm nk picit2 budak darda tu hihi. Klu jumpa real aku picit dia smpai merah haha.

2nd... aku annoyed dgn kelibat azayelit. Dagu tajam mcm senduk. Hidung mcm belatuk. Terlebih botox ke apa minah tu?
Quote ekselen 9-2-2024 12:00 AM
umo mcm dia ni rasa boleh pikir panjang ke? sbb tu dia masih perlukan guidance mak pak.. tak tau nape dibiorkan bdk ni jadik influencer... umo cam dia ni patut pi belajar setinggi yg boleh.. jgn terpengaruh ngan lifestyle bdk2 skrg yg ckp x perlu belaja tinggi sbb blm tentu keja gaji mcm influencer tu.. kalo ada ilmu, at least ada kelebihan dlm cara berfikir sbb byk bergaul ngan bebdk yg kaki study mostly le...
Quote LadyCarefree 9-2-2024 01:09 AM
ekselen replied at 8-2-2024 11:00 PM
umo mcm dia ni rasa boleh pikir panjang ke? sbb tu dia masih perlukan guidance mak pak.. tak tau nap ...

#teamleona
Quote matjerk 9-2-2024 01:25 AM
Manusiabesa replied at 8-2-2024 11:47 PM
UAi dh ulas ,kt thread ci. Meh aku tlg summarize apa uai kata tu. Kot2 korang xda masa nk p ke ci.
M ...

Darda tu sape pulak?
Quote pocongkiutss 9-2-2024 01:26 AM
Masa as sofa dia ok kan..lepaih tukar sekolah tu yg makin berubah
Quote rayna_raynes 9-2-2024 01:26 AM
bintangct replied at 8-2-2024 11:33 PM
ke sb dia cntik dia dpt jalan yg mudah drp cikgu?
tp iols terpikir gak dh dia pandai agama nk elak ...

nak kawin pun ikutlah jalan yg betul bukan kahwin kat siam tanpa pengetahuan mak bapak

Quote rayna_raynes 9-2-2024 01:27 AM

anak angkat abby yg paling kecik

Quote alieyrina 9-2-2024 01:27 AM
Akai panjang budak ni. X padan dgn keayuan nya. Cunning
Quote matjerk 9-2-2024 01:28 AM
krustykrab replied at 8-2-2024 11:42 PM
Dah tu kami kena buat apa ek?

Kena restu la dia jadi penyondol. Jgn kecam.
Kena gembira la dgn pernikahan dia kat songkla tu.
Kena faham la tindakan dia bikin mak pak dia sedih tu, perlu tidak dikecam sebab dia hafaz quran
Quote pocongkiutss 9-2-2024 01:28 AM
Manusiabesa replied at 8-2-2024 11:47 PM
UAi dh ulas ,kt thread ci. Meh aku tlg summarize apa uai kata tu. Kot2 korang xda masa nk p ke ci.
M ...

Darda tu sapo..iols dh kena block ngan yebbi dr dulu lg lepas komen atas kepoyoan dia bab politik dulu2
Quote pocongkiutss 9-2-2024 01:32 AM
Dh google..comei si darda tu..mcm ada mix2 gitew

Tp seram la tgk gaya yebi besarkan si meresah ni..hrp dia jgnla groom si darda mcm meresah ni ha..tlglah amik iktibar

Lihat semua komen(152)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-2-2024 05:27 PM GMT+8 , Processed in 0.057055 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top