CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Tular Salah Lirik Lagu Ketipak Ketipung Raya, Azhar Sulaiman ‘Dedah’ Leona Ada Penyakit Keturunan – ‘Kami Kena Makan Ubat’

17-4-2024 01:11 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 10805| Komen: 63

Description: Baru-baru ini tular video anak perempuan kepada pelakon Azhar Sulaiman iaitu Kasih Iris Leona yang salah menyanyikan lirik lagu Ketipak Ketipung Raya dan pelat berbahasa Melayu.

Baru-baru ini tular video anak perempuan kepada pelakon Azhar Sulaiman iaitu Kasih Iris Leona yang salah menyanyikan lirik lagu Ketipak Ketipung Raya dan pelat berbahasa Melayu.

Menerusi hantaran Azhar di Instagram, dia berseloroh memberitahu anak perempuannya itu mempunyai penyakit keturunan.


"Leona jadi macam ni sebab ianya adalah sejenis penyakit keturunan."

"Kami sekeluarga perlu ambil ubat dari masa ke semasa.

"Harap bersabar jelah dengan karenah Crack Keluarga Behar."

Dalam pada itu, Azhar sempat menyindir Leona menjadi seperti itu gara-gara tidak pulang berhari raya untuk makan nasi dagang.


#akibattakmakannasidagangmasaraya.

Terdahulu, tular video Leona yang sukar untuk menyanyikan lirik lagu Ketipak Ketipung Raya nyanyian Aisha Retno dan Aziz Harun.

Di dalam video tersebut, Leona tertukar lirik Ketipak dengan Ketiak dan lirik Sayang dengan Bawang itu telah menjadi bahan jenaka di media sosial.


Sumber: Instagram/OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hokeypokey 17-4-2024 01:34 PM
sakit apa plak dah??? takkan dyslexia cam alip sokri kot
Quote dewi_rina 17-4-2024 01:39 PM
Comel je dia, tak nampak mcm dibuat-buat..
Biasa lah ramai kan melayu tak reti ckp melayu, ckp pelat2 gini
Quote Mimo.mimo 17-4-2024 02:00 PM
hokeypokey replied at 17-4-2024 01:34 PM
sakit apa plak dah??? takkan dyslexia cam alip sokri kot

Apaknya gurau je tu
Quote kucingitam 17-4-2024 02:02 PM
hokeypokey replied at 17-4-2024 01:34 PM
sakit apa plak dah??? takkan dyslexia cam alip sokri kot

selurus pembaris betul hang ni...hahah
Quote Mary_jane 17-4-2024 02:42 PM
Haha mami siap troll kata satu keluarga kena makan ubat. Tapi leona ni cute je dengan pelat dia tu.
Quote I.K.A888990 17-4-2024 02:56 PM
sampai ketiak2 dia sebut lirik tu
Quote ckenj 17-4-2024 03:07 PM
tak buat2 pun slang dia tu..normal budak2 t10...hahhaha
Quote ninajaybee 17-4-2024 03:12 PM
dewi_rina replied at 17-4-2024 01:39 PM
Comel je dia, tak nampak mcm dibuat-buat..
Biasa lah ramai kan melayu tak reti ckp melayu, ckp pela ...

Kan? xnampak try hard and fake mcm Belekis berbrit ekcent atau Kemek nak ckp inggeris proffffff
Quote mamaazim 17-4-2024 03:25 PM
alah ramai je yg gelak2 tengok dia nanyi tu bukan nye isu besar pun.. yg triggered tu dah kenape pun netizen ni alahai semua bende nak dimarahnye... orang kan jenis macam2 kita menerima keunikan masing2 or kelemahan masing2 tak leh ker... adooyai
Quote dewi_rina 17-4-2024 03:26 PM
ninajaybee replied at 17-4-2024 07:12 AM
Kan? xnampak try hard and fake mcm Belekis berbrit ekcent atau Kemek nak ckp inggeris proffffff

Sampai terkeluar lidah gigi apa semua, with profffft!
Quote ninajaybee 17-4-2024 03:31 PM
dewi_rina replied at 17-4-2024 03:26 PM
Sampai terkeluar lidah gigi apa semua, with profffft!

wif bukan with. Hahaha wif pruffffpft
Quote gideoncross 17-4-2024 04:19 PM
dewi_rina replied at 17-4-2024 01:39 PM
Comel je dia, tak nampak mcm dibuat-buat..
Biasa lah ramai kan melayu tak reti ckp melayu, ckp pela ...

Dulu kat TV2 ada show psl org2 Msia yg dh lama hidup mrantau kat Australia & ada wedded couples kat sna, anak2 dorg lahir kat sna mmg boleh brtutur dlm bhasa Mlayu tpi pelat English tu mmg tebal
Quote gideoncross 17-4-2024 04:21 PM
mamaazim replied at 17-4-2024 03:25 PM
alah ramai je yg gelak2 tengok dia nanyi tu bukan nye isu besar pun.. yg triggered tu dah kenape pun ...

Biasalah Mulayu ni kdg2 x boleh tngok kelemahan org lain, as if diri dia sndri dh smpurna sngt pdhl x
Quote makneng 17-4-2024 07:57 PM
Tiktok vid dia lalu fyp mak, lebih kurang vid kak lisa n damian tu je. [em:9:]
Quote cicicumel 17-4-2024 08:09 PM
Actually apa maksud ketipak ketipuk tu?xde makna?

Btw viral yach lagu ni..sebaris Alamak dan Raya Mana
Quote AbukRokok 17-4-2024 08:15 PM
ala cutenya xpe dimaafkan
Quote mamaneesa 18-4-2024 08:08 AM
cicicumel replied at 17-4-2024 08:09 PM
Actually apa maksud ketipak ketipuk tu?xde makna?

Btw viral yach lagu ni..sebaris Alamak dan Raya M ...

ketipak ketipung tu mcm nak represent bunyi sumting la...mcm dum dum bunyi mercun, giteww...haha..ada lagu tradisional dulu2 yg guna perkataan ketipak ketipung ni
Quote da_vinci 18-4-2024 08:17 AM
ok jer suka2 tukar2 lirik nih...apa yg terasa narrr tu.....aku lagi suka lagu ketipak ketipung raya ni dari lagu Alamak raya yg semua org tergedik2 buat tu....abeh atok nenek mak ayah korang heret sekali mengedik....ewwwwww....
Quote Cleocatra 18-4-2024 08:20 AM
Behar asal kampung raub sana, mak sskjp. Behar asal pun bukan t20. Patut ajor anok awok tu cakap pahang. Btw, leona tu badan dah makin kusssmangat. Ambek birth control ke?

Lihat semua komen(63)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 07:14 AM GMT+8 , Processed in 0.158146 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top