CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Anak Muhammad Nadir Al-Nuri teruja lihat telur, tembikai

18-4-2024 08:13 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 12677| Komen: 62

Description: Kuala Lumpur: Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini berkesempatan bertemu dengan aktivis kemanusiaan Muhammad Nadir Al-Nuri bersama keluarganya di Kompleks Seri Perdana.


Kuala Lumpur: Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini berkesempatan bertemu dengan aktivis kemanusiaan Muhammad Nadir Al-Nuri bersama keluarganya di Kompleks Seri Perdana.

Perdana Menteri menerusi hantaran di Facebook berkata beliau bersama isteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dalam pertemuan itu berasa gembira melihat Muhammad Nadir sekeluarga yang kini berada dalam keadaan baik selepas melalui penderitaan yang panjang di Semenanjung Gaza.

"Kami berbicara panjang terkait penderitaan rakyat Palestin, pendirian Malaysia serta pengalaman anggota keluarganya keluar dari zon konflik sebelum pulang ke Malaysia.

"Saudara Nadir turut berkongsi kisah yang begitu mengesankan, anak-anaknya teruja melihat telur dan tembikai ketika mula sampai ke Malaysia kerana sudah berbulan lamanya tidak dapat menikmati makanan asas itu akibat situasi perang yang terus memburuk di sana," katanya.


Selain itu, Anwar turut menitipkan doa kepada Muhammad Nadir dan keluarganya agar dapat meneruskan kehidupan dengan tenang.

"Insya-Allah, saya akan terus membantu sedaya upaya dalam memudahkan urusan menyalurkan bantuan kemanusiaan dari Malaysia kepada rakyat Palestin," katanya.

Selain itu, Anwar turut memuat naik beberapa foto bersama Wan Azizah dalam sesi pertemuan bersama keluarga aktivis kemanusiaan itu yang diadakan pada hari ini.


Sumber : Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shamsadis 18-4-2024 08:16 AM
Edited by shamsadis at 18-4-2024 11:30 AM
















.
Quote HujanBatuTiga 18-4-2024 08:54 AM
Bukan perang. Genocide
Quote adelea 18-4-2024 09:13 AM
lari dari medan dia ni , bukan la nak jatuh hukum
tujuan dia ke sana kerana berjihad...
bila tgk rain bomb , terus nak balik malaysia ...
define his jihad ?
Quote KamikuP 18-4-2024 09:22 AM
Caprice ok ke tak tu?
Quote Lampuled 18-4-2024 09:59 AM
Alhamdullilah.  Besar pahala selamatkan nyawa manusia drp kezaliman. Nyawa wanita dan kanak² plak tu.. takde isu lari drp perang pun.
Takkan nk biarkan Manusia terus dianiaya kalau ada peluang utk diselamatkan
Quote bbalik 18-4-2024 10:00 AM
muka padi je semua... yg mana satu palestianians tu
Quote azimodin 18-4-2024 10:07 AM
Lampuled: Alhamdullilah.  Besa ...


Aku pon fikir benda yang sama. Selamatkan anak2, bukan pergi jadi tali barut isroell pon. Benda pertama yg mak bapak akan buat bila tahu anak dalam bahaya mesti la suruh lari selamatkan diri
Quote _blackbird 18-4-2024 11:04 AM
lahhh maybe la kan (sarcasm) dia gila glam malas kerja tapi kang kata biawak hidup pulak, tu yg pi kutip dana awam kulu kilir bertasbih support palestine. tapi dia ni geng hamas / funder hamas ke? kalau bukan, tak salah pon dia run for his life. watpa nak jeopardize his life / family utk fight war org lain start
Quote Samerosie 18-4-2024 11:27 AM
Bot bot semua anak dia dgn wife dia sekali.   Ingat dah sampai tahap makan sup rumput mungkin kurus. Rupanya tak ye.
Quote Manusiabesa 18-4-2024 11:31 AM
Yg bongsu tu DS ke
Quote Manusiabesa 18-4-2024 11:33 AM
Samerosie replied at 18-4-2024 11:27 AM
Bot bot semua anak dia dgn wife dia sekali.   Ingat dah sampai tahap makan sup rumput mungkin kurus. ...

Ahahahaha ajer lawak gile komen.

Tuhari wife dgn anak2 dia pndai lari cari tmpt safest. Penduduk lokal so tau la mana nk hiding. Rezki tuhan jugak la bg umur pjg. Should be sejak awal dh mai sini but knowing laki ni suka acah2 terpaling syahid. Gadai nyawa anak bini as long nk jd hero.

Bini dia awet muda btol even anak sulung dia dgn ex laki dh remaja. Srnok umur 40 still look young.
Quote otai_g 18-4-2024 11:34 AM
Blh hidup eh jd aktivist ni? Aku pun nak berhenti keje jd aktivist jgk la mcm ni. membela bangsa rohingnya yg teranianya
Quote Decaffeinated 18-4-2024 11:37 AM
Teruja tengok telur pun boleh jadi modal isu semasa. Komen pasal telur ja lah ya. Satu lagi pasal tembikai.

Komen pasal palestine kena ulang juga ka?
Quote Manusiabesa 18-4-2024 11:37 AM
bbalik replied at 18-4-2024 10:00 AM
muka padi je semua... yg mana satu palestianians tu

Bila mix wife dia dgn dia, anak2 jd smua muka jawa kan. Mixture didn't blend well. Mcm monazamzam tu anak jd palestenians look gak la since laki dia pun yereb habis. Bulu2 muka ori xyh gigih tanam mcm purit bini jah.

Tp anak monazamzam still xcomel gak even got yereb features from dad. Xsmua mix tu akn mnjdi lawa ya. Klu herlok2 yereb persian turkish ko p mix dgn malay ke filipin ke indon ke mmg kim salam la nk lawa lg. Unless malay tu amek mamak penang mcm lupya. Even leluhur yindu tp ada btg hidung dan mata bundar jugak.

Apa2pun yg pnting sihat tubuh bdn. Lg sedih klu cacat oku ds, wlupun comel
Quote Login_ID 18-4-2024 11:40 AM
adelea replied at 18-4-2024 09:13 AM
lari dari medan dia ni , bukan la nak jatuh hukum
tujuan dia ke sana kerana berjihad...
bila tgk r ...

ada Nadir tulis di FB mengenai pendapat ulamak, terutamanya berkaitan mengeluarkan wanita dan kanak2 dari kawasan perang


Quote supernaturalee 18-4-2024 11:43 AM
balik ni die nk keje ape


kesah plk aku kan
Quote Samerosie 18-4-2024 11:49 AM

Ada business katanya kan..tu sebab dia kat Malaysia masa perang started.  Business apa wapuchetau.
Quote bbalik 18-4-2024 12:26 PM
Manusiabesa replied at 18-4-2024 11:37 AM
Bila mix wife dia dgn dia, anak2 jd smua muka jawa kan. Mixture didn't blend well. Mcm monazamzam  ...

baekk lah... insap plak iolss kena lecture...
baideway monzam2 tu bodi santekeyhh...

utk tak ot
bitliu panaih pungkoq tal bila nuri dok d blok bangnon..
almaklongka dolukan nuri ni aun

Quote hart_attack 18-4-2024 12:33 PM
Aku x brp suka dia ni,dia mmg dh lama dok Gaza sana. Pernah dulu ada isu psl dia ni

Lihat semua komen(62)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-5-2024 06:20 PM GMT+8 , Processed in 0.058420 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top