CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Nora Danish Terpaksa Tinggal Di Hotel Empat Bulan, Kontraktor Rumah Buat Hal – “By Next Week Tak Siap, Korang Masuk Penjara”

18-4-2024 03:04 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 39737| Komen: 344

Description: Pelakon Nora Danish berkata dia sudah lama menahan sabar dengan kontraktor yang diupah untuk menyiapkan rumahnya yang sepatutnya selesai pada Januari lalu.

Pelakon Nora Danish berkata dia sudah lama menahan sabar dengan kontraktor yang diupah untuk menyiapkan rumahnya yang sepatutnya selesai pada Januari lalu.

Menerusi Instagram, Nora mendedahkan wajah kontraktor tersebut dan berkata kali ini dia akan melibatkan pihak polis sekiranya rumah tersebut tidak disiapkan pada minggu hadapan.

"Kontraktor ni memang buat hal, kawan kepada Cairil. I akan report polis korang berdua sekali kalau rumah I tak siap dalam minggu depan."

Ujarnya, bayaran sudah pun dibuat sehingga 90 peratus namun disebabkan rumah itu tidak siap mengikut jadual. dia tidak dapat tinggal di kediamannya sendiri sejak beberapa bulan.

Dedah aktres berusia 42 tahun itu, dia terpaksa tinggal di hotel dan menumpang di kediaman ibunya sejak tiga bulan yang lalu.

"Bayar sejak Ogos. Duduk hotel dah lebih 4 bulan, sekarang saya tinggal di rumah ibu saya dah 3 bulan. Salah saya kerana percaya seseorang yang digelar ‘adik’, kerja tak habis terus angkat kaki."



Nora turut meluahkan kepayahan dilaluinya disebabkan sikap tidak bertanggungjawab kontraktor berkenaan yang telah menipunya dalam urusan ini.

"Baju kami semua dalam beg plastik IKEA. Kena korek setiap kali nak pakai. Nak start kerja pun susah. Anak anak saya tidur sana sini."

Ujar Nora, dia berharap tindakan yang bakal diambil terhadap individu ini akan membuka mata ramai pihak supaya berhati-hati memilih kawan dan kontraktor rumah.



SUMBER : Instagram/Beautifulnara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote weezerfan 18-4-2024 03:07 PM
Laki dia xde taring dah ke semenjak dibuang oleh mak tiri dia?
Quote bintangct 18-4-2024 03:16 PM
rumah condo laki dia kenapa?
Quote Masukkeluar 18-4-2024 03:18 PM
Akhirnya ada benang ND.
Ptut dari hari krisis dgn si ned lagi kena bukak benang dia.

Rupanya kes pindah randah pyebab dingin hbgn laki bini ni..dh berbulan2 xde gmbr brsama..mcm dk asing laki bini.
Quote Ran_can 18-4-2024 03:20 PM
Masukkeluar replied at 18-4-2024 03:18 PM
Akhirnya ada benang ND.
Ptut dari hari krisis dgn si ned lagi kena bukak benang dia.


Tu la..finally..xde la rasa bersalah put topic kat rumah org. Kesian la ND. Kes rumah xsiap sampai prob rship husband n wife. Ye la mmg penat hidup berpindah randah mcm nomad ni
Quote Olumis 18-4-2024 03:22 PM
Ok... So, laki mana? Knp tak duduk rumah laki? Knp duduk dgn mak? Dah cerai ker or just separated? Opsss
Quote DottieDot 18-4-2024 03:22 PM
Masukkeluar replied at 18-4-2024 03:18 PM
Akhirnya ada benang ND.
Ptut dari hari krisis dgn si ned lagi kena bukak benang dia.


Laa u dah smpi sini dulu rupanya.. Baru je reply komen kat benang Fasha tadi..
Quote afie_m 18-4-2024 03:22 PM
kadang macam ni lah..kita bagi project pada kenalan, tapi dia orang ni lah buat hal
Quote DottieDot 18-4-2024 03:25 PM
Ok I start spekuan k.. Mid Sept tu yg last Nora rancak post pic dgn hubby dia.. Lepas tu memang susah dah.. So dia cakap project renovate rumah start August kan, xkan secepat tu dah gaduh..
Quote Nurkaseh01 18-4-2024 03:27 PM
Pastu dia ada masalah dengan ned jugak ke? Kt ig ned dah takde letak husband Nora Danish
Quote supernaturalee 18-4-2024 03:28 PM
plastik ikea pun mention???
acik porum b40 pun bersepah ada kt rumah


Quote DottieDot 18-4-2024 03:31 PM
supernaturalee replied at 18-4-2024 03:28 PM
plastik ikea pun mention???
acik porum b40 pun bersepah ada kt rumah

Lorr kan konteks ayat dia baju² dorang sampai sekarang masih dalam plastic Ikea, terpaksa duk mengorek tiap kali nak pakai..
Quote edoraixora 18-4-2024 03:33 PM
Nd xkan xde rumah lain selain rumah yg renov ni?
Ned bukan byk rumah ke? banglo juta2 tu, kondo lagi
Quote aciksenah 18-4-2024 03:33 PM
Duduk rumah mak 3 bulan tapi tak boleh nak cari rak baju sementara?? Kalau sari dua boleh la faham.
Quote Lvstar 18-4-2024 03:34 PM
Bukan dorg ada bercuti ke dgn anak2 sekali
Quote Masukkeluar 18-4-2024 03:36 PM
DottieDot replied at 18-4-2024 03:25 PM
Ok I start spekuan k.. Mid Sept tu yg last Nora rancak post pic dgn hubby dia.. Lepas tu memang susa ...

Jom kita speku..hahaha.
Bkn apa sbb biasa tgk diorg ni lovey dovey asyik melekat je kn..so tkjut la tgk tiba tiba dk asing dah nora nmpk dingin naw dgn ned. Kalau pun asyik pindah sana sini xkn laa xde rmh sewa lain yg ned sediakan utk nora. Kata kaya ank menteri
Quote mizruncing 18-4-2024 03:38 PM
smlm baru ade forumer citer pasal nora n ned.. ade pon benang nyaa. tak jadi speku bukan lepas tgk ig ned. depa aman2 jahhh. jgn buat spekulasi bukan2 kata takde pic raya sama
Quote Masukkeluar 18-4-2024 03:40 PM
Lvstar replied at 18-4-2024 03:34 PM
Bukan dorg ada bercuti ke dgn anak2 sekali

Aku speku tu proses nk berbaik…
Quote kucingitam 18-4-2024 03:40 PM
kenapa letak dalam plastik..tak mampu beli luggage ke?
Quote Suchi 18-4-2024 03:41 PM
Edited by Suchi at 18-4-2024 03:42 PM

Kontraktor melayu kan hurmmmm
Tak terkejut sbb dh penah ada pengalaman juga
Kita pilih dia sbb dia konpiden kata leh siapkan dlm masa seminggu dua je table top tu
Lagipun org melayu kan kita masa tu pikir nk support bisnes dorang laa
Tup2 sebulan menunggu, bila ngamuk baru hegeh2 dah tu salah plak buat
Nak suh bukak balik dan buat baru iols dah tak sanggup nk tunggu
Umah sepah2 sbb takleh nk susuh barang2 dlm kabinet dapur lg
Tak larat nk tapau mknn rindu nk masak2.

Lihat semua komen(344)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-5-2024 06:53 PM GMT+8 , Processed in 0.332969 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top