CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Siti Nurhaliza Calon Paling Tepat Biduanita Negara, Lenggok Dia Tiada Siapa Boleh Lawan” – Jennifer Thompson

18-4-2024 02:57 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 13416| Komen: 85

Description: Maestro muzik ternama, Jennifer Thompson menganggap penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza sebagai individu paling tepat untuk menggondol gelaran Biduanita Negara selepas Allahyarham Datu ...


Maestro muzik ternama, Jennifer Thompson menganggap penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza sebagai individu paling tepat untuk menggondol gelaran Biduanita Negara selepas Allahyarham Datuk Sharifah Aini.

Ujar Jennifer, antara nama lain yang dirasakan layak menggalas gelaran berprestij itu adalah seperti Ziana Zain dan Jaclyn Victor.

"Sekarang tengah hangat isu siapa Biduanita seterusnya. Saya rasa semua yang dalam ni (live) tahu jawapannya. Yang paling layak untuk gelaran tersebut adalah Siti Nurhaliza."

"Kita ada yang lain juga seperti Ziana Zain, Jaclyn Victor dan ramai lagi yang hebat tetapi bila bercakap mengenai biduanita, sememangnya satu gelaran berat."


Tambahnya lagi, senjata rahsia Siti adalah terletak pada ‘lenggok’ yang diwarisi sejak dari kecil.

"Senjata rahsia Siti Nurhaliza sudah pasti dia punya lenggok dan perkara tersebut daripada keluarganya ketika membesar. Mungkin ibunya pandai bergurindam sebab lenggok Siti tiada siapa boleh lawan.  Tiada yang boleh tandingi lenggokan dia."

Sekadar info, gelaran Biduanita Negara telah diwarisi Allayarham Saloma pada tahun 1978 dan setelah kematiannya, ia dianugerahkan kepada Allahyarhama Datuk Hajah Sharifah Aini Syed Jaafar.


SUMBER : Kosmo/Beautifulnara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nurul8001 18-4-2024 03:04 PM
ZZ pernah try nyanyi lagu traditional?
Lagu "kalau mencari teman", tak sedap kat telinga saya.

Kalau tokti, semua lagu dia boleh tapau.
Quote drivethru 18-4-2024 03:24 PM
Tiada lagi gelaran penyanyi no. 1 atau tersohor selepas ni kalau dapat gelaran biduanita. Lepas ni siapa pegang gelaran no.1 . Bapok2 peminat artis dah boleh bergaduh.
Quote supernaturalee 18-4-2024 03:34 PM
title biduanita negara bkn bermakna ko blh tapaw semua jenis lagu
tp kejayaan cemerlang spnjg bergelar penyanyi
harumkan nama negara, juga di luar negara
plus at least 30 tahun yg aktif

Quote supernaturalee 18-4-2024 03:35 PM
btw arwah tokpit dh bkk benang psl next biduanita since 2018 ke 2016 lagi
berbenang2 juga dh dalam tu


Quote hyie 18-4-2024 03:49 PM
Malaysia ni kecik aje dikkk...sape aje lagi yang lebih layak selain ctdk. Lainlah kat indonesia tu ha, pening kepala nak pilih mana satu sebab ramai sangat. At least, ctdk memang boleh fight dengan retis indon dan nusantara, atau mungkin Asia. Ingat lagi tahun 2004, ctdk berada di kemuncak karier sheols dimana sheols konker industri hiburan Indonesia, masa tu dengan satu lagi artis berkumpulan, lupa pulak namanya. Masa tu album Prasasti Seni.
Quote ezacbee 18-4-2024 03:53 PM
Boleh laa ct dpd aina abdul.. manjang berebut title retis no 1..



Tok pah klo bersuara siap makhraj.
Quote cicicumel 18-4-2024 04:20 PM
Yg penting mggu dpn zoners akan battle plk nk bli tiket konsert ctdk kat Genting....laku keras tokti...
Quote aint 18-4-2024 04:22 PM
iols tak suka lagu2 siti... semua lagu2 siti dr album 1st smpi album latest... takde satu lagu pun yg sedap pada telinga iols...

TAPI suara siti mmg sedap ... high dan lower mantap... nyanyi tanpa music pun ttp sedap... suara merdu

cam acik meriah carey... suara merdu je...

Quote pelicano 18-4-2024 05:29 PM
Alaaa... CT muda sangat nak dapat anugerah biduanita negara. What's the rush?
Quote Purplehaz 19-4-2024 07:11 AM
Tunggulah umur ct tua sikit 50++60+.
Nk bagi gelaran Biduanita Negara ni sesuatu yg berat..bukan setakat glamer berpuluh tahun.

Kalau Biduan Negara xnak bg ker ..mcm Jamal .mnasir..puluh tahun juga tu..lyk tak?
Quote Solokkk 19-4-2024 07:34 AM
Purplehaz replied at 19-4-2024 07:11 AM
Tunggulah umur ct tua sikit 50++60+.
Nk bagi gelaran Biduanita Negara ni sesuatu yg berat..bukan se ...

Kalau tak silap, arwah Biduanita Saloma dapat title umur 40++.
Quote cm_vungtau 19-4-2024 07:41 AM
Bosan. Business dia tu dah lingkup ke? Dah takde dah kat Watson
Quote bbasir 19-4-2024 08:58 AM
Solokkk replied at 19-4-2024 07:34 AM
Kalau tak silap, arwah Biduanita Saloma dapat title umur 40++.

Umur 43 dpt biduanita... tp kalau banding dgn CT rasanya pencapaian CT lg besar dr Saloma.. even kak pah pun x bole lawan pencapaian CT... pasal suara tu lain cite la... masing2 ada kelebihan.
Quote Body_language 19-4-2024 10:13 AM
Bende yang Saloma dgn Sharifah Aini ada tapi Siti takda adalah suara yang unik. Suara Siti adalah suara paling senang nk di clone.Lagi satu penjiwaan dalam lagu. Diorg nyanyi lagu sedih sayu je.

Also lenggok siti tak mahal pon. Lenggok siti tu lenggok basic nyanyian lagu Melayu. Sbb tu ramai boleh buat lenggok tu. Cuma siti tu bila dia nyanyi live jarang ada pitching problem la masa dia top dulu sbb suara dia ringan. Ni mmg kene puji sbb Ziana pon dah 35++ byk kelaut live.

Tp si Jenny ni pon, calon lain dia Ziana dgn Jac. Dedua pd aku bukan jauh sgt nk jd biduanita. Layak lagi Aishah dgn Ramlah Ram dari dedua ni.

Dan pada aku yang paling layak adalah Yusni Hamid. Dah umur 70an pun suara masih sedap. Dan yang penting, dia ada aura regal sebagai penyanyi Istana.
Quote BoongaKertas 19-4-2024 10:39 AM
iols mcm agree tp ni sudut pandangan iols yg hanya rakyat marhaen saja
Quote sleepandream 19-4-2024 01:26 PM
salah... semua salah... yang hanya layak jadi biduanita hanyalah anita sarawak yach...
eksklusip... tak selalu keluar tv... classy... sekali buka suara bergegar satu nusantara...
saloma? sepah aini? who?? yindon tak kenal maaaahhhh
Quote edayildiz 19-4-2024 01:30 PM
ex wifey tokram kan ni
Quote sukebintang 19-4-2024 01:33 PM
ELLA tak layak ke dapat biduanita? adakah sebab dia rock?? sebb nama dia tak ada dlam pencalonan.
tapi kalau dari segi pencapaian, ELLA lagi layak dicalonkan kot dr Ziana zain. ni pendapat iols la..
Quote seri_mawr 19-4-2024 02:22 PM
cm_vungtau replied at 19-4-2024 07:41 AM
Bosan. Business dia tu dah lingkup ke? Dah takde dah kat Watson

hahha...

ada jek aku nmpk kat watson the curve ni...
dia punya foundation apa entah...best pakai..dia tak bercapuk2...elok jek rata kat muka and x berkilat2 klu kita berpeluh..
yang ada argan oil tu x silap... dah berbulan2 pakai x abis2....walaupun iouls pakai hari2...

ni budak watson yang rekomen masa foundation yg iouls selalu pakai abis xde stock kat watson....

utntuk x off topic...

mmg tokti layak tuk biduanita negara...

Lihat semua komen(85)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-5-2024 06:40 PM GMT+8 , Processed in 0.057436 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top