Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Degup Ramadan 2018 Lihat artikel

Kerana RM1 Dan RM5, Pengunjung Berebut Seperti Ayam - Mood Republic Biadab?

Oleh: Azza|11-6-2018 11:38 AM Komen: 46



Fenomena 'shopping raya' di bawah satu bumbung memang sangat hangat dan ditunggu-tunggu oleh kaki 'shopping'. Apatah lagi sejak kemunculan 'Fest Raya' anjuran Mood Republic pada tahun 2014 hingga kini diumpamakan sebagai pesta kegilaan menyambut Aidilfitri setahun cuma sekali.

Namun, di sebalik kemeriahan menjual baju-baju raya, ada satu acara tahunan yang mendapat kritikan keras namun pihak penganjur tetap tegar mengadakannya bagi memeriahkan majlis tersebut. Acara tersebut ialah menabur duit kepada pengunjung yang perlu berebut untuk mendapatkannya.

Saiful Nang dan beberapa individu lain pernah menegur acara ini serta menjadi fenomena seketika. Namun, pihak penganjur tidak kisahkannya. Tahun ini, di Twitter, seorang lelaki mendedahkan video hujan duit yang merendahkan moral Melayu Islam yang sanggup berasak-asak bagi mendapatkan nilai yang tidak seberapa.


Video tersebut jelas menunjukkan ramai yang lupa diri setelah dihumbankan duit. Malahan ada netizen yang pernah menyertai acara ini menyesali perbuatannya dahulu.


Bagaimanapun, tiada tindakan yang dikenakan terhadap pihak penganjur yang nampaknya makin galak membodohkan pengunjung seperti pengemis.


Bagi netizen, acara yang memalukan ini harus dihentikan serta-merta kerana penganjur seolah-olah tidak terkesan dengan teguran ramai pihak.




Malahan, ada netizen yang mendedahkan acara tabur duit sekadar gimik semata-mata. Ini kerana bukannya nilai RM100 ribu seperti yang diwar-warkan, tetapi tidak sampai RM10 ribu pun. Sangat mengejutkan juga kerana gimik pemasaran tersebut dikira menipu kan?




Setelah banyak teguran dibuat kerana mengambil kira faktor keselamatan, gimik melampau dan adab, mungkin pihak berkuasa boleh mempertimbangkan acara sebegini yang hanya mengundang keburukan daripada kebaikan. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
6
Terkejut
3
Sedih
4
Lawak
6
Bosan
14
0
0
Komen: 46
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Zaien 19-6-2018 03:59 PM
brape kerat jela dpt tu ???
dripda mcm khinz!r berebut sana sini..
berhimpit jantina.. teraba terpeluk mmg pakej la ni..

Lain-lain Komen

Quote Catpaw 11-6-2018 12:00 PM
penganjur hadap pelanggan dtg, dia buat jugak
Quote kaseh80 11-6-2018 12:19 PM
Uncivilised kenapa buat org ramai mcm ni

Dan org ramai kenapa SANGGUP DIPERLAKUKAN SEPERTI HAIWAN
Quote myakayina 11-6-2018 12:21 PM
gigihnya lahai..
Quote K_Lily 11-6-2018 12:24 PM
memalukan sangat
Quote krustykrab 11-6-2018 12:30 PM
teruknya
Quote awanearisu 11-6-2018 12:33 PM
Habis nampak muka masing-masing
Quote prettyuglybabe 11-6-2018 12:41 PM
manusia tak berduit tapi gigih nak pakai branded jah hadap benda ni..
cuba kalu semua boikot..
Quote danieladam 11-6-2018 12:47 PM
tak pernah skali pon rasa nak pegi

malas nak bersesak dalam peluh ketiak org
Quote chicozinn 11-6-2018 12:57 PM
yang pergi berebut duit ni dah xde keje ke?dress-up beria pakai barang memahal tapi perangai cm pprt demi singgit & rm5 jah??so uneducated..
Quote Artemesiaa 11-6-2018 01:01 PM
Tak minat gi tempat yang terlalu sesak dan ada yang berebut2 macam ni
Quote pcr13 11-6-2018 01:23 PM
Aku pergi jugak, tapi takde la pergi time diorg sembur duit ni. Aku pergi lepas subuh, time orang tak ramai. Tak kuasa la nak pergi time orang ramai-ramai happy hour bagai. Nak jalan sesak-sesak takde mood.
Quote ckenj 11-6-2018 01:28 PM
motif sgt...jadahhh.sejak ade online ni memang haram la nak g tempat2 cmni. cukup la sekali aku gi dulu. blackout la, tahan org jangan masuk dulu la, supaya nmpak masuk ramai. acik tul buat cmtu. tak paham why still org rmai pegi event jadh cmni.paling tak leh bla. kul 12 pg aku pegi dulu, gigih mak pak bawak budak2 kecik g..tlg la weh, anak2 tu bg tido kat umah. tak yah la g.cr la time sesuai. kesian kat budak2, duduk tepi dinding tgu mak la, muka ngtuk2.pastu nt anak tak tido mlm merayau tgh malam, jgn nak mrah. emo pula bulan pose nie. ok sekian.
Quote jiji85 11-6-2018 01:41 PM
waktu mood republik dtg swak hari tu buat mcm ni bkn main puaka mulut puak2 d sana menghina..sekali diri sendiri d uji taburan wang rm1 dan rm5 lebih lagi mengelupur umpama x pernah tgk duit.
Quote lola 11-6-2018 01:48 PM
Duit xcukup nk beli baju kot..
Quote paz 11-6-2018 01:49 PM
Tak minat. Tak pernah pergi. Harap in future Paz tak terjebak pergi.
Quote msdummy.2018 11-6-2018 02:29 PM
aku pergi thn lepas...pas tuh sumpah xhingin pergi lagi.....sesak dan tidak menepati cita rasa apa aku nk cari kecuali kuih raya....baju raya xmasuk dgn taste & harga
Quote vanillaninja 11-6-2018 02:39 PM
Tak pernah pergi and tak pernah rasa teringin nak pergi. Pada yang muka terang2 ada dalam pic atas ni, tak rasa malu ke?
Quote cassriena 11-6-2018 02:44 PM
kesiannya manusia2 tu rela pulak diperbodohkan demi duit singgit.
Quote saviour_09 11-6-2018 02:55 PM
jangan salah kan penganjur je
salah kan yg menyondol2 hadap duit tu jugak
mana maruah eh?

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top