CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
CARI Malay Forums Main Gosip View content

Sofi Jikan Amuk Sampai Buka Baju !

7-2-2014 10:08 AM|Author: xanderz|Views: 7884| Comments: 72

Summary: Ditanya Perkembangan Terbaru, Sofi Kini Sedang Sibuk Dengan Filem Gangsterock Yang Diarahkannya. Filem Ini Merupakan Karya Sulung Terbitan Syarikat Produksi Yks Film Maker Sdn Bhd Yang Merupakan Kerja ...

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Parkir Punya Hal Sofi Jikan Amuk Sampai Buka Baju?    

Sofi Jikan sememangnya dikenali sebagai pelakon yang mempunyai karisma tersendiri.Sering diberikan watak seseorang yang berlagak pailang dalam filem-filem lakonannya, Sofi nyata berjaya menjiwai karektor hingga mendapat pujian ramai penonton.

Tapi yang tak sedapnya, sikap Sofi dalam lakonan dikatakan terbawa-bawa ke dunia luar. Menerusi satu status yang dikongsikan di Facebook, Sofi dikatakan sombong, berlagak dan mengamuk sampai membuka baju semata-mata kerana isu parkir. Sofi turut didakwa berkata kepada penjaga parkir bahawa dia merupakan pelakon terkenal (superstar).

Benarkah begitu? Maklumlah, status ini cuma cerita sebelah pihak sahaja. Setelah menghubungi Sofi Jikan bagi mendapatkan kepastian, barulah diketahui cerita sebenar. Tidak menafikan berlaku pertelingkahan antara dirinya dengan penjaga parkir, Sofi bagaimanapun menyifatkan insiden itu berlaku kerana dia tidak dapat menerima hakikat pelakon sepertinya mendapat layanan buruk.

Ceritanya, pada hari kejadian Sofi ke sana sebagai tetamu di sebuah syarikat penerbitan namun disebabkan penjaga parkir berbangsa asing tidak mengenali dirinya, dia tidak dibenarkan meletakkan kenderaan.

“Saya tidak sekali-kali menyalahkan syarikat penerbitan tetapi diri sendiri yang terlalu sensitif. Bagaimanapun siapa boleh sabar kalau datang sebagai tetamu tapi tidak diberikan parkir sedangkan masih terdapat berpuluh-puluh petak kosong.

“Perkara ini mungkin tidak terjadi jika pekerja itu ada budi bahasa. Jadi saya melayan dia sebagaimana dia melayan saya dahulu,” ujar Sofi.



Ditanya perkembangan terbaru, Sofi kini sedang sibuk dengan filem Gangsterock yang diarahkannya. Filem ini merupakan karya sulung terbitan syarikat produksi YKS Film Maker Sdn Bhd yang merupakan kerjasama antara Yusof Kelana dan Serina Redzuawan.


Gangsterock dibarisi pelakon popular seperti Khir Rahman, Izara Aishah, Saiful Apek, Sharifah Amani, Aqasha, Namron dan Syafie Naswip.
Selain itu, Sofi juga sibuk dengan proses editing album sulungnya berjudul Kasi Sengat yang dijangka keluar penghujung Mac ini. Single pertama, Madu kini sudah mula ke udara dan boleh dimuat turun sebagai nada dering. 


View Comment Views: 7884   Comments: 72 Click To Reply

Share to:

Previous : Adira- Belum Sedia Bertudung

Next       : Ebby Terkejut Ada Peminat

Related

Comment

Latest Comments

Quote famri7 7-2-2014 12:34 AM
bukan ka dia nih yang kata nk bersara sebab mengaku terlalu sendu..last2 ada lagi..huhuhuuh
Quote clarizsa 7-2-2014 12:36 AM
perasan igt nepal bangla suma knal dia kot... ceh..
Quote melia_adamz 7-2-2014 12:36 AM
Kesian..jaga pun x kenal..
Quote famri7 7-2-2014 12:38 AM
dia ada gene java ke? mcm orang2 sebelah bawah2 jah...patutla guard x kenal..hoho
Quote Munnalicious 7-2-2014 12:43 AM
Xminat sofi jikan.
Quote miss_baby 7-2-2014 12:44 AM
sapo ni?
tak kenal pong
Quote Pailang 7-2-2014 12:45 AM
umur dah 40 bro, tak payah nak pailang2 sgt sampai bukak baju. kang tak pasal2 lu kena serang sakit jantung, saper susah? lu jgk yg susah bro!
Quote amyainsamad 7-2-2014 12:48 AM
Nsib x tetak2...
Quote hasniey 7-2-2014 01:35 AM
dia ni brlakon ok je
cuma akhir2 ni asek lah dpt wtk samseng
lama2 dia pon mnympah,penonton pon mnyampah
kesian, xde org nk bg watak lain

tp ai kurang berkenan kalo plakon men'diva'kn diri sendiri ni
Quote asampodeh 7-2-2014 03:14 AM
famri7 posted on 7-2-2014 12:34 AM
bukan ka dia nih yang kata nk bersara sebab mengaku terlalu sendu..last2 ada lagi..huhuhuuh

lps tu kn ade citer psl dia tk pernah kata pun nk brsara tp dia cume tknak blakon watak jahat je..
Quote melissa~~ 7-2-2014 03:18 AM
ish..tangan itam legam..
Quote gekkou 7-2-2014 04:59 AM
mcm la guard tu kenal semua retis kat mesia ni
ntah2 retis popular tu pn ada gak yg depa x kenal
perasan sgt diva...
len kali mntak company tu bg tau guard  awal2 utk allow kamu parking d ctu ye
Quote drvn182 7-2-2014 05:55 AM
yg jaga tu ingat dia bangla pendatang kot
Quote drvn182 7-2-2014 05:58 AM
yg jaga tu ingat dia bangla pendatang kot
Quote Santeira 7-2-2014 07:12 AM
never liked this guy.
Quote mommymonster82 7-2-2014 07:36 AM
Lucu ayat men'diva'
Quote menjad 7-2-2014 07:37 AM
Ko ingat ko pelakon senang2 nak dpt layanan 5 stars... Choiiii sgt...
Quote Syd 7-2-2014 08:06 AM
kadang-kadang rasa dia nehh mcm over juga laaa
Quote khairelmy 7-2-2014 08:11 AM
tapi menyampah lagi dgn guard yg tau ckp melayu tapi tak fhm apa yg kita ckp...
tau ckp tapi takleh fhm.... ckp lak nk jerit2 cam cari gaduh...
aku pun leh naik angin kalau kene,....

All Comments(72)

For more features and services, register now to become a member of CARI!

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 2-8-2014 10:24 AM , Processed in 0.139029 second(s), 19 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top