Cencaluk paling sedap bila cencaluk di campur dengan bawang bombay, cili padi, bawang merah, gula dan limau kasturi macam video kat bawah ni. Korang lak suka campur apa? Jom la share sini
duluuuu la pernah beli cencalok dalam botol kat melaka, dah siap2 potong bawang cili bagai, tuang cencalok kuar anak ular saiz kecik macam cacing, tapi ada kepala mcm ular, histeria kami kejap
tapi tak lama mana pun trauma nye, selang beberapa bulan balun makan tapi kat kedai la
ha`ah ..
kalau fresh2 gtu .. bawak balik , basuh2 pastu campur semua2 bahan .. ngap terus
siyes ..!!~ jauh beza dari rasa yang dalam botol
dulu makan yang dalam botol tu
ada 2 versi
- kadang dapat yang isi nya dah kering kematu masin .. tu la kot kena campur gula
- nasib baik dapat udang halus yang masih segar bugar .. yang ni memang sujud syukur tapi masih tak leh lawan yang fresh tu
kebelakangan ni ja dapat yang fresh
semenjak abang yang paling tua bekerja kat tempat bertimbun cencaluk ni bila tiba musim
Post time 16-8-2017 11:10 AMFrom the mobile phone|Show all posts
iols pun xpernah mkn cencaluk, budu tu pernah laa jgak and sedap!!! tekak iols boleh terima budu, hihi. .sbb masa kat u dlu ramai kwn bawa budu, tp xpernah ada kwn bawa cencaluk
Post time 16-8-2017 12:17 PMFrom the mobile phone|Show all posts
zharifalimin replied at 16-8-2017 11:55 AM
budu, cencaluk, smua i bedal. janji boleh makan, i makan
petai rasa cmna uols? yg tu pun iols xpernah rasa. .
cencaluk nnt iols try laa, tp kat kedai tu kadang2 nak tarikh luput dah, tengok botol dia pun mcm x selera. .botol lama, maklum laa d sabah ni jarang kan org mkn tu. .
Daerah Bintulu .. memang heaven dengan cencaluk ni .. merangkap lebih d kenali sebagai bubuk
kalau dah musim ..
pergghhh!!~ berlambak
dan tak lama lepas tu akan ada belacan-belacan fresh ..