Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
6906
View
136
Reply

Filem Paling Teruk 2019? Trailer Mahaguru Buat Netizen Tepuk Dahi

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-10-2018 12:13 PM | Show all posts |Read mode
Memang tak salah bercita-cita tinggi ketika menghasilkan filem mahupun drama. Pun begitu, pengarah dan juga penerbit seharusnya mengambil kira juga selera penonton. Tambahan lagi, selera rakyat Malaysia yang memang tinggi sebab tu banyak filem Melayu kurang mendapat perhatian di pasaran.

Kalau nak menarik perhatian penonton, pengarah hendaklah mengeluarkan trailer yang menarik supaya ramai yang excited nak pergi ke wayang dan menonton filem itu. Trailer ni juga penting sebab dia bagi kita intai sedikit sebanyak mengenai jalan cerita dan kualiti filem itu.





Kredit foto: Twitter



Lain pula cerita dengan trailer yang dikeluarkan untuk filem 'Mahaguru' arahan Z. Lokman dan bakal menemui penonton 15 November ini. Trailer ini mendapat reaksi negatif daripada netizen. Nah tengoklah sendiri.





'Mahaguru' merupakan filem yang berunsurkan seni mempertahankan diri iaitu silat. Yang menjadi perhatian ialah suntingan imej janaan komputer (CGI) yang menyebabkan ramai yang tepuk dahi kerana nampak buruk dan tak berkualiti.


Netizen pun memang kritik habislah trailer ni.


Kredit foto: Twitter



Apa pendapat anda dengan filem Melayu sebebgini? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:16 PM | Show all posts
z.lokman punye filem... ape la nak heran pun
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:17 PM | Show all posts
sinematografi & poster ala2 filem zaman 80an 90an sangat tau
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:18 PM | Show all posts
Ayooooo.. mek bukan nak kecam.. mek mati2 ingat ni filem 80an!!
Berulang kali mek tgk perkataan '2018' tu.. bermimpikah mek?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
poster itu, pprt bangat
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:24 PM | Show all posts
lerrr.....ada lg Z Lokman ni.....aku ingat dh lama tak de??
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Baek.poster cite driving school tu ha
Lagi best
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:34 PM | Show all posts
dia ni xserik2 ke filem tahun lepas da la dpat rm4000 jahh..pencen je la pakcik dari mengarah filem..teruskan je la jual goreng pisang tu lagi berfaedah..filem ko sume bajet terlampau ciput sampai peluru pistol nampak cam siput babi terbang..

https://www.bharian.com.my/hibur ... tara-punca-tak-laku

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:38 PM | Show all posts
Poster pun tahap cover vcd cetak rompak zaman dulu2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:38 PM | Show all posts
mati2 aku ingat citer indon tadi..aku teringat kat ig memespuaka kot yg ade cgi citer afrika camni la sebijik rupa dia..da la pelakon utama pernah disabitkan kesalahan mencabul..adoyai, mohon jangan tayangkan la kat wayang..wat bikin malu industri seni malaysia jahhh..

http://ww1.utusan.com.my/utusan/ ... ah&pg=ma_02.htm
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm dokumentari pasal silat yg disiarkan pada tahun 1984 TV1 jahhh..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Hadapp sgt nk buat pilem,, hasilnya filem era 80-90an lagi 10x ok dari yg ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:45 PM | Show all posts
buat drama pon blm tentu org nak tgk. ni plk filem. org nk kne g wayang beli tiket bagai.xberbaloi... tu pelakon tu? sape?xknal
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Poster majalah ujang pun nmpak lagi real dekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:47 PM | Show all posts
nak harap apa movie dari z.lokman ?
ntah2 tv pon taknak siarkan nanti
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:51 PM | Show all posts
lol macam filem zaman dulu dulu hauknya
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:54 PM | Show all posts
kesian pulak ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Movie macam ni ke org kata laundering money? Dpt fund juta2 tak blk untung pun takpe asal tayang je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:56 PM | Show all posts
tgk trailer dia, tetibe teringat video pengantin yg viral kat socmed tuh. yg keluar missil, lagu background Jar Of heart, motor atas bumbung masjid
sama weh

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 12:59 PM | Show all posts
quality video mcm citer mak lampirrr..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam tak percaya sj ini filem tahun 2018
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 12-10-2018 12:34 PM
dia ni xserik2 ke filem tahun lepas da la dpat rm4000 jahh..pencen je la pakcik dari mengarah filem. ...

Siput babi terbang. Berdekah2 i gelak. Dah la sakit perut
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 01:06 PM | Show all posts
nie filem 2018 ke..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngape ada scene peluru terbang tu? Stuck kat CGI zmn 80an ke hape ni? sedara mara director pun x tentu nk tgk filem ni.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 01:32 PM | Show all posts
boleh geng dengan videografer rezal tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063304s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list