Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5495
View
106
Reply

Mercedes Benz Kenderaan Rasmi MB Kelantan

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-1-2020 05:55 PM | Show all posts |Read mode
“Ya, itu memang kereta rasmi Menteri Besar yang ditempah sejak tahun lalu."


Kakitangan Pejabat Kerajaan Negeri mengesahkan kereta mewah dipercayai bernilai hampir RM700,000 merupakan kenderaan rasmi Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob.




Kredit foto: FB




Sumber berkenaan yang dihubungi Harian Metro membuat pengesahan itu berikutan isu kereta mewah berkenaan tular di media sosial.


Sumber itu bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai kereta mewah jenama Mercedes Benz yang menjadi kenderaan rasmi Menteri Besar terbabit.


Menurut laporan, gambar kereta berkenaan tular di Facebook selepas seorang pengguna memuat naik gambar kereta mewah berwarna hitam model S450 itu yang menggunakan nombor plat DV 1 dan tertulis Menteri Besar Kelantan. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Related collections:

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-1-2020 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm pernah gaduh ngan forumer dulu pasal kereta rasmi mb kelantan. Now pun pakai kereta jenama sama
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:05 PM | Show all posts
munchkin replied at 15-1-2020 05:57 PM
Hmm pernah gaduh ngan forumer dulu pasal kereta rasmi mb kelantan. Now pun pakai kereta jenama sama

bmf tu..ada tulisan jawi
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la tu, sesuai la dgn negeri kelantan yg kaya raya dan aman makmur damai sejahtera akan kujunjung dan kujaga rakyatnya {:run
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:16 PM | Show all posts
Dah mampu apa salahnya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
natrahn replied at 15-1-2020 06:05 PM
bmf tu..ada tulisan jawi

Hahahah.

Hmmm rm700k tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:22 PM | Show all posts
kalau tengok highway kat kelantan tu dh serupa rasa kt thailand dah nasib baik nampak bendera malaysia dan tiang tnb tak sama dengan thailand
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:25 PM | Show all posts
Kelantan negeri maju ..terkaya di Malaysia

bukan guna Ferrari pun
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 15-1-2020 06:25 PM
Kelantan negeri maju ..terkaya di Malaysia

bukan guna Ferrari pun

Terkaya? Nak muntah aku dengar.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:38 PM | Show all posts
ini peluang baik utk guan eng order semula Vellfire
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
lagi afdhol kot adopt unta2 yg nak ditembak kt ostolia buat tunggangan mb dan exco ke suk, jadi tarikan negeri sek kito pon ye
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
amboiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 07:11 PM | Show all posts
Forfoxache replied at 15-1-2020 10:29 AM
Terkaya? Nak muntah aku dengar.

betul ...

tgk porumer Cari asal Kelantan

BMW kereta pi kebun je ....x heran Ferrari
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak lebai skrg bercita rasa tinggii nooo.. Kereta malaysia bnyk lagi kan.. Harap royalti minyak kembalikan la kt rakyat jelata.. Sila sila sila la selesaikan masalah banjir tue.. Duit dah bnyk kan boleh la amek arkiterk n selesaikan masalah berpuluh puluh tahun tak selesai.. Dr mak aku muda n kecik sampai mak aku dah tua rambut beruban to masalah banjir tetap sama..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 15-1-2020 07:12 PM
Pak lebai skrg bercita rasa tinggii nooo.. Kereta malaysia bnyk lagi kan.. Harap royalti minyak kemb ...

banjir tu sejak adam belum turun ke bumi kg cik oiiii


dlm geography namanya monsun timur laut


bab royalti tu aku tak sure madey dah bagi belum

sgat sadis.... minyak yg ada dibg kepada thailand dan ganu hasil hasil tangan madey

esok esok. menjawab la dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 15-1-2020 07:17 PM
banjir tu sejak adam belum turun ke bumi kg cik oiiii



Semua kena menjawab.. Pak lebai tak tetkecuali bahkan deme lagi teruk kena soal hehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuyyooo kalau tengokkan taraf prasarana kelate, memang tak matching la dengan kereta ni... better touch up fasiliti kelate.. geli nengok
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 08:17 PM | Show all posts
abih ko ingat  lobai kena naik unta kaa?-macai lobai pis
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 08:31 PM | Show all posts
kalau rasa dia xlayak pakai kereta tu, repot sprm..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Lobai punya alasan jaman nabi dulu Pon kuda terbaik....

Maka Tak salah depa Pon amek teknologi jarmang yg terbaik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list