Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6358
View
166
Reply

[Tempatan] Elak ditutup, kini hotel lima bintang di Langkawi terus operasi. Cuma kadar bilik harga hotel satu bintang

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-5-2020 04:39 PM | Show all posts |Read mode
Hotel lima bintang tawar harga satu bintang
30 May 2020


LANGKAWI – Dalam keadaan pelancong asing tidak boleh masuk Malaysia dan orang tempatan tidak boleh merentas negeri, industri hotel di Langkawi kini hanya boleh menyasarkan orang Kedah.

Walaupun Kuala Perlis merupakan destinasi transit utama ke Langkawi, tetapi disebabkan tiada rentas negeri dari Perlis ke Kedah, maka perjalanannya masih memerlukan kelulusan pihak polis.

Demi meneruskan keberlangsungan, beberapa hotel di Pulau Langkawi telah menawarkan diskaun besar-besaran, sehingga penduduk Kedah boleh menghuni hotel lima bintang dengan harga RM120 sahaja.

China Press melaporkan, Tanjung Rhu Resort yang bertaraf lima bintang dan biasanya mengenakan lebih RM400 satu bilik kini menawarkan harga bermula RM120 untuk orang Kedah yang menghuni sebelum 9 Jun.

Walau bagaimanapun, penghuni tidak dapat menikmati semua kemudahan hotel seperti biasa dan harga promosi yang ditawarkan juga tidak merangkumi sarapan.

Selain itu, penghuni juga tidak boleh beriadah di laut, tetapi hanya dibenarkan bersantai dan berjalan-jalan di pantai milik pihak hotel.

Selain itu, Berjaya Langkawi Resort turut menawarkan diskaun istimewa serendah RM130 dan RM198 semalam untuk orang Kedah sehingga 9 Jun.

Di Pulau Pinang pula, hotel-hotel turut menawarkan diskaun khusus kepada penduduk Pulau Mutiara.

Hotel E&O menawarkan RM388 semalam kepada orang yang dapat membuktikan diri sebagai orang Pulau Pinang melalui bil elektrik dan air, kad bisnes atau dokumen pengenalan diri lain.

Pengurus hotel tersebut memberitahu, promosi itu dijangka dapat mengisi hotel itu sebanyak 10 peratus.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-5-2020 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
camana nk pi oii...ada bran???
PkP lg...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
St regis langkawi berape kiki
Geng kursus je sibuk gi langkawi ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
hotel kl pun buat la gini..
ramai je nak staycation..
check in duduk dalam bilik diam-diam..
makan pun room service je..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala 9 June.. Mana boleh cuti.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni lah pakcik iols.dok up status tu..
Dia dari kodiang nak dok 3 hari 2 malam kat langkawi
Siap up pic bilik..tapi dia tak pi lagi..
Dia saja plan dolu sebab murah ni dia kata..hahahaha....
Lepas ke.idok tah .. kengkonon nak honeymoon
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 30-5-2020 05:02 PM
hotel kl pun buat la gini..
ramai je nak staycation..
check in duduk dalam bilik diam-diam..

Yess... nk gak try hotel kat kl ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama la kat sabah ni. Set2 shangri la, marriot, hyatt pun potong rega. Breakfast pun dekat bilik. Quite nice untuk staycation.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:27 PM | Show all posts
tak takut kobid ke?
kang ada plak kluster hotel
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:28 PM | Show all posts
okla nti boleh claim kerja merentas negeri  tapi duduk hotel..... cuma jgn upload kat social media..nti org dengki report
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:28 PM | Show all posts
Untungnya depa, dapat bermalam di Hotel Lima bintang dengan bayaran sepertu hotel 1 bintang, ambil peluang ni, pulun Kedah pulun
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 30-5-2020 05:18 PM
Sama la kat sabah ni. Set2 shangri la, marriot, hyatt pun potong rega. Breakfast pun dekat bilik. Qu ...

tpi kne ic orang sabah kn
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-5-2020 05:01 PM
St regis langkawi berape kiki
Geng kursus je sibuk gi langkawi ni

Cikchur kat the datai la bila lagi nak merasa
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 30-5-2020 05:02 PM
hotel kl pun buat la gini..
ramai je nak staycation..
check in duduk dalam bilik diam-diam..

Khennnnz hari keja pun takpe, bawak sesiap baju pi opis
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
zamnie replied at 30-5-2020 05:15 PM
Yess... nk gak try hotel kat kl ni

hotel 5 star je la..
yang kurang star tak mau
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 30-5-2020 05:41 PM
Khennnnz hari keja pun takpe, bawak sesiap baju pi opis

tapi takut nnti ada kluster buang anak pulak 9 bulan berikutnya
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
vespa_oren replied at 30-5-2020 05:31 PM
tpi kne ic orang sabah kn

Tak pasti pulak. I book kat agoda hari tu. Pakai ic biasa je, bukan 12.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:59 PM | Show all posts
isseliparjepun replied at 30-5-2020 05:54 PM
Tak pasti pulak. I book kat agoda hari tu. Pakai ic biasa je, bukan 12.

Oh memg book by agoda, ingt by hotel terus nanti check

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaaa tak boleh rentas Negeri lagiii
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
bleh ke nak rentas negeri bagai??? dr JB ke langkawi, dr KL ke penang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list