Terlalu enak! Itulah perasaan bila 'menghadap' menu yang satu ini. Tauhu berlauk, bukan sahaja sedap malah penuh khasiat dan juga sangat mengenyangkan.
Gabungan tauhu biasa dan juga tauhu Jepun bersama isi ayam atau udang, menjadikan ia bukan sekadar tauhu yang biasa-biasa. Enak dimakan bersama sos Thai atau pun dengan nasi putih. Penyediaan agak ringkas, ia menggabungkan cara masakan mengukus dan kemudiannya menggoreng. Potong mengikut citarasa anda dan hidangkan panas-panas. Memang terangkat. Bahan-bahan: 4 ketul tauhu 2 tiub tauhu Jepun udang atau isi ayam cili merah
daun bawang daun sup telur 4 biji garam, serbuk lada putih, serbuk perasa Cara Membuatnya: 1. Kisar tauhu, tauhu Jepun, 2 biji telur, dan udang atau isi ayam. 2. Selepas itu, masukkan hirisan daun bawang dan cili merah. 3. Perasakan dengan garam, serbuk lada putih serta serbuk perasa. Gaul rata. 4. Masukkan bahan bancuhan tadi dalam bekas plastik dan kukus ia selama lebih kurang 15-20 minit. 5. Angkat dan sejukkan, kemudian potong mengikut saiz yang dikehendaki. 6. Pukul 2 biji telur. Celup tauhu yang dipotong tadi dan goreng sehingga garing. Hidangkan. - CARI Kredit resipi: Resepi Bonda |
18
Bagus |
15
Marah |
27
Terkejut |
14
Sedih |
21
Lawak |
12
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
samasam90 replied at 1-2-2017 11:55 PM
nak tanya, yang masuk kan dalam bekas plastik tu masukkan kedalam tupperware/plastik "plastik" putih ...
ADVERTISEMENT