Kalau anda berada Dungun, jangan lupa singgah di sebuah kedai makan tersohor di sini. Sentiasa penuh dengan pengunjung. Apatah lagi cuti hujung minggu, kebanyakan pelanggannya terdiri daripada pengunjung luar dari Terengganu. Semata-mata ingin merasai keenakan Mee Sup Melayu Champa (Kemboja) Mak Wan. Dulu lokasi kedainya berhampiran pantai Teluk Lipat. Kini Mak Wan Mee Sup Champa telah berpindah ke premis miliknya sendiri di Jalan Kg Balai Besar, Dungun. Kenapa anda harus mencuba Mee Sup Melayu Champa Mak Wan? Keistimewaannya terletak pada kuahnya yang sentiasa panas, sarat dengan hirisan daging yang dipotong nipis, sayur-sayuran dan kateh (lemak tulang). Sungguh menyelerakan. Berapa harga semangkuk? Cuma RM6.50 dan anda cuma perlu tambah lagi RM2.50 kalau anda ingin Kateh (lemak tulang). Kedai ini dibuka seawal jam 8.00 pagi dan ditutup pada pukul 3.00 petang. Nasihat kami, anda perlu awal ke sana kerana tiada tempat duduk untuk anda sekiranya terlewat. Anda terpaksa menunggu ruang kosong sebelum dapat menikmati keenakan Mee Sup Champa Mak Wan. Memang berbaloi, siapa yang sudah mencubanya bolehlah berikan komen di bawah ini! - CARI
|
rospinki replied at 11-6-2019 10:51 AM
ya rabbi kat mana2 pun penuh org kaki makan..
mi berkuah ni pon feveret aku
termasuk mi bakso (skl ...
eina2lovers replied at 13-6-2019 02:45 PM
kat mana tu? fav tu bakso
ADVERTISEMENT