CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Jasmin Hamid Gembira Berat Badan Turun Hampir 10kg Selepas Sebulan Buat Pembedahan Bariatrik

17-4-2024 01:16 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 6264| Komen: 49

Description: Di Instagram, pelakon Jasmin Hamid meluahkan rasa teruja apabila pembedahan bariatrik yang dilakukan olehnya di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur pada Februari lalu menunjukkan hasil yang positif ...

Di Instagram, pelakon Jasmin Hamid meluahkan rasa teruja apabila pembedahan bariatrik yang dilakukan olehnya di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur pada Februari lalu menunjukkan hasil yang positif dan memuaskan hati.

Menurut Jasmin, dia dalam proses mendapatkan berat badan yang ideal. Tambah Jasmin, beratnya sudah susut hampir 10 kilogram (kg) sejak menjalani pembedahan itu.



"Alhamdulillah saya sudah semakin runcing. Tak sampai dua bulan saya sudah turun ke 9.85 kg. Dulu diet macam nak mati pun cuma sekilo dua saja yang kurang.

"Saya akan berusaha lagi untuk dapatkan target saya nak dan bersesuaian dengan ketinggian saya. Saya juga akan ikut nasihat doktor,” katanya."


Tambah Jasmin, doktor juga turut gembira melihat perubahan yang berlaku itu. Malah dia juga disarankan untuk menjaga pemakanan dan melakukan senaman agar tiada kesan berikutan penurunan berat badan.

"Doktor agak gembira dengan progres saya sebab nampak saya sudah bertambah sihat. Doktor sarankan saya untuk bersenam untuk saya keep fit supaya tiada ropol-ropol dari kesan gemuk kepada kurus."

Sumber: Jasmin Hamid/OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cruz2 17-4-2024 01:17 PM
Pasah bila nk mengaku?
Quote NonaNaga 17-4-2024 01:25 PM

buat-buat tunjuk makan banyak.
dia dengan dr ni la jugekkk
Quote hokeypokey 17-4-2024 01:26 PM
makin hot la mak cik ni
Quote stania83 17-4-2024 01:26 PM
Jasmin ni ada masalah jantung masalah rahim, berani ya buat.
Quote emera 17-4-2024 01:26 PM
Bagus ngaku.. x acah2 diet jd kurus.
Quote nazzse 17-4-2024 01:39 PM
Dasar pemalas!

Malas jaga makan, malas exercise
Quote DottieDot 17-4-2024 01:49 PM
Maknanya BS ni memang safe la ek.. Cuma nasib kurang baik/memihak dengan arwah Rohana Jalil je..

Kalau cmtu I harap Ifa Raziah, Liza Hanim, Noraniza Idris, Amelina n sapa lagi ek artis yang berbadan mok sekarang?
Suggestion saja okay, bukan paksa.. Lagipun kalau yang penyanyi berbadan kurus sangat memainkan peranan tuk stamina dan pernafasan gitu kan..
Quote buapakperut 17-4-2024 01:51 PM
DottieDot replied at 17-4-2024 05:49 AM
Maknanya BS ni memang safe la ek.. Cuma nasib kurang baik/memihak dengan arwah Rohana Jalil je..

Ka ...

bekas budak sekolah dgn iols ada pcos, gundu sejak sekolah. dia buat bariatic kat hosp gov.
Quote DottieDot 17-4-2024 02:01 PM
buapakperut replied at 17-4-2024 01:51 PM
bekas budak sekolah dgn iols ada pcos, gundu sejak sekolah. dia buat bariatic kat hosp gov.

Aiyoo, sebab x jaga betul lepas dah surgery ke cmne tu babe? I kena research laa pasal pro & con BS ni..
Quote BellaThePrinces 17-4-2024 02:02 PM
tapi dah kurus pun nnt bukan boleh dpt watak heroin...tetap lah makcik2 jugakkkk

mungkin lah betul untuk kesihatan, tapi jasmin ni idok lah gemuk benar

hrp jgn la kurus sgt...mcm aisyah..nmpk kecut dn tua..tak lawo

Quote ezacbee 17-4-2024 02:04 PM
Tahniah la dah kurus.. jangan montel balik cam aizat.

Si belon tu dah kurus ke?

Iqbal ke namanya.. lupa lak
Quote sleepandream 17-4-2024 02:06 PM
sheols bukan ada sakit ke? beraninye buat ye...
Quote I.K.A888990 17-4-2024 02:54 PM
tapi tak cantik la.acik kurus mcm ni
mcm nampak sakit je
Quote Kancilkering 17-4-2024 02:56 PM
Edited by Kancilkering at 17-4-2024 03:26 PM
nazzse replied at 17-4-2024 01:39 PM
Dasar pemalas!

Malas jaga makan, malas exercise


kena consider dia dh 50 an….rasa nk menopause….weight gain dh default dh…

dia ni pernah ada heart attack kan…dia pasang stem ke

dh tua tua gemuk pun dia risau….kaki sebelah kat kuburan
Quote HoneyManjer 17-4-2024 03:09 PM
hampir nak buat dgn doctor ni
tapi kita memilih sifu doctor ni...
hehehehehe
Quote aciksenah 17-4-2024 03:12 PM

Kalau dia mengaku habis la, mesti contract produk slimming dia tu tak boleh sambung lagi.
Quote azimodin 17-4-2024 03:18 PM
At least dia mengaku. Cuma macam senang sangat je buat BS sekarang. I ingat BS ni recommended untuk orang yg morbid obese camtu. Jiran parents i buat BS ni sebab terlalu obese sampai susah nak bergerak. Now dah nampak kurus la tapi badan dia jenis flabby.
Quote SalenaGomez 17-4-2024 03:23 PM
BellaThePrinces replied at 17-4-2024 02:02 PM
tapi dah kurus pun nnt bukan boleh dpt watak heroin...tetap lah makcik2 jugakkkk

mungkin lah betul  ...

Mungkin dpt watak puan sri, datin2 la kot lepas ni
Quote afie_m 17-4-2024 03:24 PM
rasanya jasmin ni tak lah gemok sangat, dia jenis rangka besar kan..tinggi dah sesuai..

Lihat semua komen(49)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-5-2024 07:17 PM GMT+8 , Processed in 0.057486 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top