CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Jemputan Di Saat Akhir” – Elfira Loy Tak Percaya Dapat Tunai Haji

11-6-2024 11:46 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 12401| Komen: 108

Description: Pelakon Elfira Loy berkongsikan dia berangkat ke Tanah Suci Mekah pagi tadi bagi menunaikan ibadah haji menerusi jemputan daripada Kementerian Media Arab Saudi.


Pelakon Elfira Loy berkongsikan dia berangkat ke Tanah Suci Mekah pagi tadi bagi menunaikan ibadah haji menerusi jemputan daripada Kementerian Media Arab Saudi.

Menerusi perkongsian di Instagram, Elfira berkata dia seakan tidak percaya dengan jemputan di saat akhir itu serta memohon maaf seandainya ada yang terguris hati dengannya.


“Saya menyambut baik panggilan Allah , melalui sambutan Haji dibawah Kementerian Media Arab Saudi. Jemputan ini adalah disaat terakhir ketika semua perancangan mereka telah selesai tapi saya anggap inilah panggilan yang sangat istimewa.

“Di saat akhir, selepas menghantar ibu ke haji, saya mendapat berita tentang jemputan ini. Allah Maha Baik, baik sangat dengan saya, terima kasih ya Allah,” katanya.

Sementara itu, Elfira berkata dalam keadaan tangan yang masih menggeletar ketika menaip perkongsian berkenaan serta memohon doa agar urusannya dipermudahkan.

Sumber : Rotikaya

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Dodod 11-6-2024 11:54 AM
Alhamdulillah..dapat visa mujamalah..
Quote Mary_jane 11-6-2024 12:09 PM
Alhamdulillah.

Berapa banyak quota jemputan dari Arab Saudi sebenarnya? Johan & isteri pun dapat sekali kan. Dan dua editor kanan awani. Moga semua dapat haji mabrur.
Quote noell 11-6-2024 12:09 PM
mahai ka camna??
Quote 3chanceno 11-6-2024 12:11 PM
Mary_jane replied at 11-6-2024 12:09 PM
Alhamdulillah.

Berapa banyak quota jemputan dari Arab Saudi sebenarnya? Johan & isteri pun dapat s ...

Iya betul...ozlyn n johan pun quota yg sama...quota nie camna eh? Ikut pakej mahal? Kena daftar dgn TH jugak ke?
Quote msdummy.2018 11-6-2024 12:29 PM
Udah dia mampu..samalah johan laki bini tuh..duit lebih dr ckp...alhamdulillah dpt juga peluang..bukannya dia pergi berkali2 pun kan?
Quote princessmiang 11-6-2024 12:32 PM
Raaa ni yg pakej >400k x silap..untung kayo
Quote babynina30 11-6-2024 12:47 PM
Jahlop dlu pakej cmni jgk ?
Mcm johan tu bknlah kene kerja? Kalau byr mahai, awat depa jd tukg tgu jemaah turkiye bagai kt epot jedah sanun
Quote imanjannah 11-6-2024 12:51 PM
alhamdulillah.. moga dpermudahkan semuanya
Quote pittjie 11-6-2024 12:59 PM
msdummy.2018 replied at 11-6-2024 12:29 PM
Udah dia mampu..samalah johan laki bini tuh..duit lebih dr ckp...alhamdulillah dpt juga peluang..buk ...

dia pegi ni tak bayar sis. ni jempuan dari media saudi. mmg foc. dah nama pun jemputan. ni macam kes wany hasrita tu jgk rasanya. johan & watie pun sama. depa dpt jemputan. tak bayar sesen pun. norzie pak wan chik dulu tak pasti sama ada jemputan dari media saudi atau mmg astro yang hantar. sbb dia norzie & husband mcm buat haji tu sambil bekerja. buat liputan mengenai haji

Quote airmineral 11-6-2024 01:00 PM
babynina30 replied at 11-6-2024 12:47 PM
Jahlop dlu pakej cmni jgk ?
Mcm johan tu bknlah kene kerja? Kalau byr mahai, awat depa jd tukg tgu  ...

jahlop brp kali p haji?
kalau jemputan special, mesti smooth saja perjalanan nya tp lopak dan kuarga pernah terkandas di airport mana ntah masa 2019 sbb visa.


Quote pittjie 11-6-2024 01:00 PM
3chanceno replied at 11-6-2024 12:11 PM
Iya betul...ozlyn n johan pun quota yg sama...quota nie camna eh? Ikut pakej mahal? Kena daftar dg ...

ni tak ada kena mengena dgn kuota TH. ni kuota pengamal media yang saudi bagi.

Quote rayna_raynes 11-6-2024 01:06 PM
babynina30 replied at 11-6-2024 12:47 PM
Jahlop dlu pakej cmni jgk ?
Mcm johan tu bknlah kene kerja? Kalau byr mahai, awat depa jd tukg tgu  ...

Yg pegi pakej ni tak pergi 40 hari mcm jemaah2 lain. Kejap je. seminggu lebih je tak silap, asalkan semua rukun haji siap terlaksana

Quote msdummy.2018 11-6-2024 01:09 PM
pittjie replied at 11-6-2024 12:59 PM
dia pegi ni tak bayar sis. ni jempuan dari media saudi. mmg foc. dah nama pun jemputan. ni macam k ...

Oh ya ker???? Udah kenapa yg mcm tuh dpt jemputan..aneh2 ajer..tp dh rezeki, tuhan panggil dia, bukan kita..nk wat acano?
Quote Lavender_Violet 11-6-2024 01:21 PM
Pergi haji ni kita mmg ada banyak masa free eh?
Sebab aku nengok member aku setiap saat update wasap status aktvt dia buat haji tu
Imam bawak solat subuh pun dia mampu upload
Quote babynina30 11-6-2024 01:23 PM
pittjie replied at 11-6-2024 01:00 PM
ni tak ada kena mengena dgn kuota TH. ni kuota pengamal media yang saudi bagi.

Johan tu mybe sbb dia dj. Adalah media related   . Pastu mesti nk bwk bini sekali

.

Yg El ni bkn reporter kan ? Sama mcm wany serita dlu. Ke media tu cover retis jua ?
Quote pittjie 11-6-2024 01:23 PM
msdummy.2018 replied at 11-6-2024 01:09 PM
Oh ya ker???? Udah kenapa yg mcm tuh dpt jemputan..aneh2 ajer..tp dh rezeki, tuhan panggil dia, bu ...

hahah tu la. mcm aneh2 kan. mcm eh kenapa bagi artis2. kalau bg pd wartawan2 tu faham la sbb dia org tu at the same time pun kena buat kerja. tapi ntah la. dah rezeki dia org kan. kalau nak tak puas hati .. mari kita marah nurul zahid tu la. tiap2 tahun pun pegi. tahu la guna visa mujamalah ke apa. tapi cukup2 la .. bagi la peluang org lain. tak kesian ke org2 tua yang dah berkali2 merayu tapi masih tak dipanggil2 TH lagi.

Quote pittjie 11-6-2024 01:26 PM
babynina30 replied at 11-6-2024 01:23 PM
Johan tu mybe sbb dia dj. Adalah media related   . Pastu mesti nk bwk bini sekali

.

tu la kan. atas dasar apa ntah panggil wany dgn el ni. kalau influencer mcm KA ke .. kita boleh la relate. walau KA tu mmg cukup mampu kalau nak pegi sendiri tapi dia boleh buat vlog ke pasal haji at least kan. dan audience dia mesti la ramai. tp husnuzon je la. dah rezeki masing2.

Quote miss_perfect 11-6-2024 01:28 PM
Kalau panggilan last minute ni selalunya berapa hari/minggu sebelum raya haji?
Yang dapat tu sempat pergi kursus?
Quote ketambangkang 11-6-2024 01:36 PM
rezeki & bahagian masing2...kakak Kak KM dh pergi sana kena balik pulak sbb visa x lulus..so maknanya kalau Allah kata belum masa kau, dh sampai sana pon belum tentu kau dpt buat

Lihat semua komen(108)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 09:01 PM GMT+8 , Processed in 0.052652 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top