Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kerana Mulut Badan Binasa, 'Ex-Staff' Dedah Perangai Sebenar Muzaffar Jakel

Oleh: Tukang Tulis|4-5-2020 10:36 AM Komen: 41
Kredit foto: Facebook

Gedung pakaian dan tekstil terkemuka Jakel berdepan boikot besar-besaran oleh orang Melayu yang berang dengan keceluparan Muzaffar Jakel yang didakwa menghina mereka.

Adik kepada Pengarah Urusan Jakel, Datuk Mohamed Faroz Mohamed Jakel itu berbuat demikian melalui Instagram Story miliknya, baru-baru ini.

Kata-kata Muzaffar itu menyebabkan orang Melayu marah, sekali gus melancarkan kempen boikot terhadap Jakel.


Kredit foto: Facebook

Rata-rata mereka kesal dengan kata-kata berunsur penghinaan yang dilemparkan oleh Muzaffar.

Malah, beberapa individu mendakwa mereka adalah bekas pekerja Jakel mendedahkan tentang sikap buruk Muzaffar yang dikatakan pernah menghina pekerja-pekerja Melayu.

Kredit foto: Facebook

Setelah menyedari kesilapannya, Muzaffar cuba memperbaiki keadaan dengan meminta maaf secara terbuka atas keterlanjurannya.


Kredit foto: Facebook

Mohamed Faroz turut berbuat demikian melalui video yang disiarkan dalam YouTube.



Namun, tindakan itu agak terlambat kerana sebahagian besar orang Melayu bertegas mahu meneruskan boikot terhadap Jakel.

Pelik juga bila tengok perangai usahawan yang secara terbuka menghina pelanggan sendiri. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 41
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Me_ina 15-5-2020 03:01 PM
Bawak bertenang ini ujian..

Lain-lain Komen

Quote nazzse 4-5-2020 10:58 AM
yang berderu boikot tu jangan masa sale muka korang dulu kat depan kedai ya.

Yang pasti Jakel is overated. Mahal nak mapus, kualiti hauk
Quote Cookingholic 4-5-2020 11:05 AM
Eh eh elok pulak dlm video asyik meratib melayu kita melayu kita :lol:
Quote RatuDunia94 4-5-2020 11:11 AM
Musim2 PKP ni ko jangan main2 wooo.. rakyat tgh over sensitif n stresss skrg ni ekonomi merudum.. mmg deols tunggu masa je tau nak attack bisness2  bsr mcm ni.. ye lah selama ni ownernya show off lavish lifestyle kan.. tersilap bahasa mmg mendapat lah..
Quote chandrahusin 4-5-2020 11:11 AM
aku pnh hadir majlis kawin adik beradik Jakel ni
tak tau la yg mana 1
nnt aku lalu kedai Jakel kat sini
tengok kena boikot ke tak
Quote Ina8895 4-5-2020 11:20 AM
Hensem abam muzaffar. Kaya pulak tu
Quote LostStar 4-5-2020 11:23 AM
Tp yg pasti dorg pny baju siap semua hauk..
Quote MariaClara 4-5-2020 11:56 AM
boikot manjang.....org malaysia tula dia....

pastu buat sale buy 1 free 1 terus serbu....podahhhhhhh
Quote matchstick 4-5-2020 12:00 PM
LostStar: Tp yg pasti dorg pny baju siap semua hauk..
Adik aku beli baju Melayu jakel tahun lps pakai bpa kali je koyak.. adik yg sorang lagi beli baju Melayu kt bazar raya harga lg murah elok je smpi skrg
Quote misuke 4-5-2020 12:02 PM
usah le percaya janji org kaya gini.. mmg mulut lancau dr dulu lagi ni
Quote matchstick 4-5-2020 12:04 PM
nazzse: yang berderu boikot tu jangan masa sale muka korang dulu kat depan kedai ya.  Yang pasti Jakel is overated. Mahal nak mapus, kualiti hauk
Yg berderu boikot tu ntah2 mmg selama ni X membeli di jakel pon..saje kempen suruh org lain boikot nk tunjuk kuasa netizen :lol:
Quote manjalara_01 4-5-2020 12:06 PM
MariaClara: boikot manjang.....org malaysia tula dia....  pastu buat sale buy 1 free 1 terus serbu....podahhhhhhh
Hahaha..lg2 masa pkp ni ramai yg terdesak..i rs kemungkinan utk berlaku insiden mcm ni agak tinggi {:run
Quote nefnefnef 4-5-2020 12:29 PM
Pelik juga bila tengok perangai usahawan yang secara terbuka menghina pelanggan sendiri. - CARI

Ya, memang pelik {:sing
Quote Megikari 4-5-2020 12:58 PM
Ye ye je la ajak boikot. Kang jadi macam kes itik. Kemain masing2 kata nak boikot, sekali itik keluarkan collection baru kemain gelabah t*t*k masing2 berebut nak beli
Quote azman124 4-5-2020 01:02 PM
buto boikot, berapa lama je bole bertahan boikot kau tu melayu, hangat2 tahi ayam je lah.
Quote Ina8895 4-5-2020 01:42 PM
Lembik la melayu. Cakap camtu pun dah sentap.
Quote Kurex 4-5-2020 02:20 PM
Dia helok............
Quote Modngengade 4-5-2020 02:25 PM
taste kau memang kelaut dek @Kurex
Quote febreze 4-5-2020 02:42 PM
baju dia mmg kualiti pakai sekali je..lpas basuh, ada yg koyak..
Quote febreze 4-5-2020 02:44 PM
baju dia mmg kualiti pakai sekali je..lpas basuh, ada yg koyak..
Quote buapakperut 4-5-2020 02:54 PM
iols tak beli jakel, kdg2 je terdesak nk beli lace sebab malas cari. selalunya iols pi nagoya, harga separuh lg rendah n kualiti sama jer. lace cantik pun dah ade skg, lagi2 bila sake, berganda2 murah

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top